Noah: Hrvati su sjajni pobjednici, zaslužili su to

Učinili smo što smo mogli na ovoj razini protiv hrvatske momčadi, a oni su nas pobijedili. Otišli smo do njihove svlačionice čestitati im. Mislim da su sjajni pobjednici, zaslužili su to, izjavio je izbornik francuske Davis Cup reprezentacije Yannick Noah nakon što je njegova momčad poražena s 3-1 u finalu odigranom pred više od 24.000 gledatelja na stadionu Pierre Mauroy.

Noah je s Francuskom osvojio tri naslova pobjednika Davis Cupa, po jedan u svakom od svoja tri izbornička mandata, a posljednji će biti onaj osvojen na istom mjestu protiv Belgije prije godinu dana. Mnogi su izborniku na odlasku zamjerili što nije pozvao za ovo finale Gaela Monfilsa ili Gillesa Simona, zamjerili su mu i što prvog dana nije postavio Lucasa Pouillea.

Izgubili smo, gotovo je. Izgubili smo protiv mnogo bolje momčadi koja je zaslužila pobjedu. Dali smo sve od sebe. Mogli smo učiniti mnogo toga, mnogo različitih poteza povući, ali sad je gotovo, zaključio je izbornik kojega će na klupi zamijeniti Amelie Mauresmo.

Jeremy Chardy i Jo-Wilfried Tsonga ostali su bez seta u petak, propustivši ukupno sedam prilika za 'break'. Bez seta, ali i bez prilika za 'break' ostao je i Lucas Pouille u nedjelju protiv Marina Čilića.

Mislim da to pokazuje da su odlični igrači, da odlično serviraju i da imaju perfektan drugi udarac nakon servisa. Na sve važne poene odigrali su sjajno, kad god smo imali nekakve prilike. Bili su bolji od nas ovog vikenda i možemo im samo čestitati, izjavio je Lucas Pouille.

Sličnog je stava i Jo-Wilfried Tsonga.

Igrali su odličan tenis ovog vikenda. Naravno, možemo reći da smo mogli odigrati bolje, jer smo izgubili. Bili smo jedinstveni, dali sve od sebe, a to je najvažnije.

Iako je francuska federacija bila jedan od glavnih uzdanica kod izglasavanja promjene formata Davis Cupa, francuski igrači i izbornik te veći dio javnosti jasno su dali do znanja da je za njih u Lilleu odigrano zadnje finale Davis Cupa.

Prošle sam godine plakao od sreće, sad sam plakao jer sam tužan. Rekao sam da mi se novi format Davis Cupa ne sviđa i neću sad promijeniti mišljenje. Što se mene tiče, neću više igrati Davis Cup mečeve. Ovo je bio moj zadnji nastup, izjavio je Pouille, što svakako nije ohrabrujuće za buduću izbornicu koja bi trebala voditi momčad na finalnom turniru u Madridu, od 18. do 24. studenoga sljedeće godine.

Pierre-Hugues Herbert je otišao korak dalje i poželio propast novog formata.

Naravno da smo tužni, jer ne znamo kad ćemo se sljedeći put naći kao momčad i igrati za Francusku. Ne znamo kad ćemo opet moći igrati kod kuće. Nadamo se promjenama. Nadamo se da novi format neće funkcionirati i da ćemo se vratiti onome što smo imali do sada. Bilo je sjajno vidjeti 25.000 ljudi koji su navijali. Bili su sjajni. Zato smo na izlasku s terena napravili lijepu fotografiju, jer nemamo pojma kad će se ovako nešto ponoviti.