Krajan o osvajanju Davis Cupa: Bili smo jači za iskustvo iz 2016.!

Izbornik Željko Krajan uspio je u drugom pokušaju osvojiti Davis Cup, nakon domaćeg poraza od Argentine 2016. godine sad smo mi to isto uradili Francuzima.

Nevjerojatan osjećaj, drugačije nego kad si igrač, jer kao izbornik imaš igrače iza sebe. Nisam puno stariji od njih, s većinom njih sam trenirao i igrao, zato mi je još više drago da smo, nakon one propuštene prilike 2016., sad to ipak izborili. Nije se bilo lako nositi s ulogom favorita kroz cijeli tjedan, zasluženo smo svjetski prvaci, rekao je na rubu suza radosnica izbornikKrajan u izjavi za HRT.

To je poseban osjećaj, s obzirom da se mijenja taj sustav dugo će se spominjati tko je zadnji osvojio ovo natjecanje. Nije mi drago da se ukida, šteta da ide u povijest, ali lijepo da smo se mi upisali kao zadnji pobjednici, dodao je.

Na pitanje da li je bio nervozan za vrijeme Čilićevog meča rekao je: Znao sam da imamo Bornu na 2:2, njega na 2:2 ne može nitko pobijediti. Nije bilo lako Marinu nakon onog iskustva iz 2016., s druge strane Pouille je igrao stvarno jako dobro. No nagoviještavao sam da smo jači za to iskustvo iz 2016. godine, evo i Marin je ostao hladan do kraja meča.