Ančić: Osvajanje Davis Cupa bio je najljepši dan karijere

Osvajač Davis Cupa iz 2005. godine Mario Ančić razgovarao je s Mirnom Zidarić uoči dvoboja parova u Lilleu i pri hrvatskom vodstvu 2-0 nakon prvog dana finala Davis Cupa.

I dalje treniram, jednom sportaš, uvijek sportaš, rekao je o svojoj dobroj formi, a onda se prisjetio 2005. godine: To su bili najljepši dani karijere, tu je i Ljubičić s kojim sam proživio te momente, žao mi je da tu nisu Goran i Karlo, to su stvari koje te vežu za cijeli život. Nadam se da će i ova generacija doći u priliku popeti se na vrh svijeta.

Ono što smo svi razmišljali prije početka, to se jučer i pokazalo, koliko smo kvalitetniji u singleu, dečki su pokazali da Francuzi nisu na tom nivou. Kako je Borna odigrao pametno, kako je Marin odradio Tsongu, dobili su dvaput po tri seta, bez "Davis Cup momenata", da se bojiš za meč, jednostavno su Marin i Borna, koji su već dosta prošli u tenisu, kvalitetniji od francuskih tenisača
, komentirao je Mario.

O francuskom izboru podloge i igrača za finale kaže: Noah ima puno iskustva, on je i prije donosio kontroverzne odluke, ali je pogađao. Čudan mi je izbor podloge, ja i Ljubo smo uvijek birali podlogu koja nama najviše odgovara, a tek onda smo gledali na suparnika. Čudno mi je i da je stavio Chardyja, a ne Pouillea, pa Tsongu nakon nekoliko mjeseci neigranja, teško se vratiti nakon toliko vremena u meč na tri dobivena seta. Čudne odluke, ali s naše strane svi su maksimalno spremni i fokusirani. Mislim da će im  iskustvo Argentine jako pomoći, jer svi su maksimalno koncentrirani, svi gledaju današnji meč i znaju da imaju još jako puno posla, iako svi znamo da smo u odličnoj poziciji, čak i ako sutra dečki moraju izaći mislim da smo veliki favoriti, smatra Ančić.

A što Ančić misli o promjenama u formatu Davis Cupa, pogledajte u videu!