Utučeni Noah: Teško je pričati o razočaranju kad nismo ništa imali

Nismo ni u jednom trenutku bili blizu. Stalno smo zaostajali, tako da je teško pričati o nekom razočaranju, jer zapravo ništa nismo ni imali, priznao je utučeni francuski izbornik Yannick Noah nakon što je njegova reprezentacija prvog dana finala Davis Cupa u Lilleu doživjela potpuni brodolom, izgubivši oba meča bez osvojenog seta.  

Prvo je Borna Ćorić slavio sa 6:2, 7:5, 6:4 održavši lekciju Jeremyju Chardyju, kojega je Noah iznenađujuće izabrao umjesto najbolje rangiranog igrača u svom sastavu Lucasa Pouillea, da bi potom Marin Čilić sa 6:3, 7:5, 6:4 nadigrao Jo-Wilfrieda Tsongu, koji je pred kraj meča ozlijedio i prepone.

Situacija u domaćem taboru je, čini se, doista depresivna.

Uvijek se nadaš nečemu, hvataš se za nešto do zadnje lopte. Za pobjede u ova dva meča trebali smo pokazati odličnu igru. No, znali smo da će biti teško. Računali smo na neke njihove slabosti, ali sve što smo predviđali i planirali, nije se dogodilo, izjavio je Noah, koji je sada jako udaljen od svog četvrtog izborničkog trijumfa u Davis Cupu, kojemu se zajedno s njim nadalo i 20.000 francuskih navijača na Pierre Mauroy stadionu, kao i mnogi koji nisu u Lilleu.

Navijači su bili uz nas i zbog njih sam najviše razočaran. Tražili su šou, a mi im nismo baš ništa pružili.

No, kako i treba biti kod sportaša, Noah još nije spreman prizanti poraz.

Oni nisu još došli do cilja. Ni mi još nismo gotovi. Svu energiju ćemo usmjeriti u meč parova koji će za Nicolasa i Pierre-Huguesa biti težak. No, oni imaju iskustva. Nakon toga možemo razgovarati o nedjelji.