Krajan: To me iznenadilo, pribojavali smo se toga da oni zaigraju

Izbornik hrvatske Davis Cup reprezentacije Željko Krajan gostovao je u uvodnoj HRT-ovoj emisiji dan uoči početka finala u kojemu Hrvatska igra protiv Francuske. Krajan je zadovoljan odrađenim pripremama.

Spremni smo i odradili smo pripreme maksimalno, svi smo bili tu od subote, Marin je došao u nedjelju. Sve smo odradili odlično. I ova dva dana koja smo imali na ovom terenu, mislili smo da će nam biti premalo, no maksimalno smo to iskoristili. Dečki su sve odradili fenomenalno, počeo je Krajan.


Hrvatska je prema kladionicama favorit u Lilleu.

Na papiru smo favoriti, renkingu i formi Marina i Borne. Teško je ne prihvatiti ulogu favorita. Jer ne igramo na domaćem terenu, možda nam je malo lakše zbog toga, njihov izbornik najavljuje da smo mi favoriti i pokušava rasteretiti svoje igrače jer to nisu igrači koji su prošle godine osvojili Davis Cup. Definitivno da je njima jako veliki pritisak, prvi su na ITF-ovoj listi. Imaju široki kadar, mogu si dozvoliti i neke ekshibicije da stavi Noah nekoga tko nije igrao mnogo mečeva i onda pobijedi. Prednost je što igraju na domaćem terenu, dobro se nose s pritiskom, neće biti lako, iako smo zvučniji na papiru po imenima, rekao je Krajan koji je komentirao i francuskog izbornika, legendarnog tenisača Yannicka Noaha.

Ima "nos" za prepoznati kojeg igrača staviti, to je najbitnija stvar za izbornika. Najlakše je kad nemaš odgovornost i imaš jasnu situaciju na papiru. Igrači imaju povjerenja u njega i svi daju više od sebe kad je on na klupi, sjajan je motivator i trener.

Zbog neslaganja s izbornikom u sastavu nema Gillesa Simona i Gaela Monfilsa, dvojice tenisača koji su u vrlo dobroj formi bili u drugom dijelu sezone. Nepozivanje je iznenadilo i Krajana.

Da, iznenadilo me, definitivno. Pribojavali smo se toga da zaigraju Monfils i Simon koji su zadnja dva, tri mjeseca možda uz Gasqueta jedini koji su se nametnuli kao favoriti da bi mogli zaigrati u ovom susretu. Sigurno da je iznenađenje. Noah je zaštićen u Savezu zbog tog povjerenja igrača, legenda je tenisa. Koliko čujemo, ako nisi dobar s njim, nema šanse da uđeš u reprezentaciju. Nije se javio niti Monfilsu i Simonu koliko čujemo, rekao je Krajan.