Najbolje karatistice svijeta dolaze u Zagreb

Uspješna tradicija nastavlja se i ove godine - pred nama je 16-to izdanje Karate top tena. U Zagreb stižu najbolje karatistice svijeta. Deset natjecateljica ovogodišnjeg izdanja dolazi iz devet država, a hrvatske boje brane Ana Marija Bujas Čelan i Ana Lenard.

Karate klub „PRINC“ u suradnji sa Zagrebačkim i Hrvatskim karate savezom 25. studenog 2018. godine organizira veliku međunarodnu karate priredbu pod nazivom Zagreb Karate Fest – TOP TEN na kojem će nastupiti 10 aktualnih, seniorskih osvajačica medalja sa Svjetskog i Europskog prvenstva te hrvatskw karatistice.

Ovakvo natjecanje je jedinstveno u svijetu i dobilo je epitet najjačeg natjecanja za žene u karate sportu. Priredba se sastoji od dva natjecanja: TOP TEN za žene i Otvoreno prvenstvo Zagreba na kojem se predviđa nastup od oko 500 natjecatelja različitih uzrasta (od mlađih učenika do seniora) iz raznih zemalja.

Cilj je afirmirati Republiku Hrvatsku i Grad Zagreb u svijetu, kao i karate sport u Republici Hrvatskoj i Gradu Zagrebu. Manifestacija je humanitarnog karaktera.