Červar najavio Nantes i odlazak iz PPD-a nakon samo pet mjeseci

Pred rukometašima Prvog plinarskog društva Zagreb je dvoboj devetog kola Velux EHF Lige prvaka.

U subotu, 24. studenog, u Arenu Zagreb stiže finalist prošlogodišnjeg izdanja Lige prvaka Nantes, a dvoboj su najavili trener Lino Červar i Senjamin Burić

Červar je iskoristio priliku i najavio odlazak iz PPD Zagreba, kojeg će voditi u još nekoliko utakmica, a posvetit će se nacionalnim selekcijama.

Ostaju nam još dvije utakmice u Ligi prvaka i još nekoliko utakmica SEHA lige, tako da još ima obaveza. U Celju smo u zadnjoj utakmici uvjerljivo izgubili, naravno da nitko time nije zadovoljan, rekao je, dodavši: Znam da kad sam ovo ljeto uzeo Zagreb, što mnogi ne bi ni uzeli, da sam rekao da ću ga pokušati voditi do sljedeće godine, tako da ću vjerojatno s ovih nekoliko utakmica prekinuti sa Zagrebom, krenuti više prema reprezentaciji i na selekcije i na preuzimanje obaveza i rada s trenerskom strukom. Tu smo deficitarni, moramo oformiti stožere za sve selekcije, jer sljedeće godine imamo čak tri svjetske smotre, rekao je Červar.

O PPD Zagrebu je dodao: Jako sam ponosan na našu ekipu. Možda sam nekad malo prekritičan, ali nemojmo zaboraviti da je ta ekipa u prvenstvu napravila isti rezultat kao i ekipa s 11 reprezentativaca.  Reako sam da će biti uspona i padova, ali Zagreb je napravio jednu dobru politiku, da mi proizvodimo igrače, pokušavamo dignuti tu razinu, izbaciti što više naših igrača. To je mukotrpan posao, ali u konkurenciji timova s velikim budžetima mi se bez toga ne možemo nositi.

Dvoboj PPD Zagreba i Nantesa momčadi na rasporedu je u 19.15 sati uz izravan prijenos na Drugom programu Hrvatske radio televizije.