Martin O'Neall i Roy Keane smijenjeni s irske klupe

Irski nogometni savez raskinuo je suradnju s izbornikom Martinom O'Neallom i njegovim pomoćnikom Royom Keanom nakon niza od šest utakmica bez pobjede.

Zahvaljujemo Martinu, Royu i cijelom stručnom stožeru na svemu što su napravili s Irskom. S njima smo doživjeli dosta lijepih stvari, posebno na Europskom prvenstvu u Francuskoj koje će dugo ostati u sjećanju irskih navijača, stoji u priopćenju Irskog nogometnog saveza.

Njihova zadnja utakmica bio je ogled protiv Danske u Ligi nacija u ponedjeljak (0:0).

Bivši trener Leicestera i Celtica O'Neall preuzeo je irsku reprezentaciju u studenom 2013. godine i vodio ju je u 55 utakmica, a najveći uspjeh je svakako osmina finala Europskog prvenstva u Francuskoj 2016. godine.

Irska je u kvalifikacijama za SP u Rusiji stigla do doigravanja, ali ju je u Dublinu sa 5:1 pobijedila Danska nakon što je prva utakmica u Kopenhagenu završena rezultatom 0:0. Nakon toga su rezultati bili razočaravajući i završili su tako da je Irska bila zadnja u svojoj skupini Lige nacija, poslije poraza od Walesa i u gostima i kod kuće i dva neodlučena rezultata s Danskom, što ju je odvelo u niži rang natjecanja.

Bivši veznjak Manchester Uniteda Keane je u dresu irske reprezentacije odigrao 67 utakmica, a desna ruka O'Neillu je zadnjih pet godina.