Strahonja: Aut je krivo izveden, ali to nije velika pogreška

Hrvatska je prvo mjesto i plasman na završni turnir Lige nacija na prepunom Wembleyu držala do 78-e minute. Tada je Gomez ubacio daleko iz auta, a Lingard zabio za izjednačenje Engleza.

No baš se o toj situaciji dan poslije mnogo govori jer vidljivo je da je engleski branič prestupio aut-liniju. Da je riječ o neregularnom izvođenju auta, objašnjava naš sudački stručnjak Mario Strahonja.

Da bi ubacivanje bilo ispravno, igrač mora stopalima biti s vanjske strane igrališta. Odnosno, smije nagaziti liniju dijelovima stopala, ali ne i prekoračiti je, rekao je za HTV pa dodao kako je ovdje odgovornost na pomoćnom sucu te da je riječ o pogrešci.

To se ne smatra velikom sudačkom pogreškom i to je iznimno teško, pogotovo na ovom stupnju natjecanja koje se ovdje događa. Ovo su situacije koje se u principu niti događaju niti se kontroliraju, ali kad se dogode, onda se vidi da se dogodilo i to nije dobro.

Postojao je i detalj kad je Andrej Kramarić pao u šesnaestercu Engleske te tražio penal.

Ako gledate usporenom snimkom, kontakt će se detektirati i nije sporan. Ali u realnom vremenu izvedbe, on je minimalan i nije dovoljnog intenziteta za kazneni udarac, zaključuje Strahonja.