Dalić u Zagrebu: Definitivno ostaje žal

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić vratio se u Zagreb nakon jučerašnjeg poraza u Ligi nacija od Engleske.

Definitivno ostaje žal jer smo do 80. minute imali prvo mjesto i Final four, pa izgubili. Ipak, ja sam ponosan i sretan jer smo napravili sjajan posao u godinu dana. No, sada kreće pravi posao, okrećemo se kvalifikacijama za Europsko prvenstvo, otkrio je Dalić po povratku.

Brojao sam u avionu. Primili smo 12 golova iz prekida u mojoj eri. Protivnici su nam zabili devet golova iz prekida te tri iz jedanaesterca. To moramo mijenjati, zaključio je Dalić koji je bio zadovoljan s predstavama mladih igrača, Nikolom Vlašićem i Josipom Brekalom.

Osim što je ispala u drugi jakosni razred Lige nacija, hrvatska nogometna reprezentacija mogla bi ostati i bez statusa nositelja na skorašnjem ždrijebu skupina za Europsko prvenstvo 2020. godine.

Status nositelja imat će 10 najboljih od 12 sudionika elitnog razreda Lige nacija.

Hrvatska je trenutačno na devetom mjestu sa četiri osvojena boda, a iza svjetskih doprvaka su Poljska i Njemačka sa po jednim bodom, te Island bez bodova.