LP: Očekivani poraz rukometašica Podravke Vegete

Rukometašice Podravke Vegete u posljednjem, 6. kolu skupine C Lige prvakinja očekivano su izgubile u gostima od najjače europske ekipe mađarskog Gyori ETO-a 17:37 (9:17).

Bila je to jednosmjerna ulica od samog početka utakmice i bilo je samo pitanje s koliko će razlike slaviti rukometašice Gyori ETO-a, koje dominiraju europskim rukometom posljednjih godina.
 
Kod Podravke Vegete Natalija Čigrinova postigla je četiri, a Ana Turk tri gola. Ekipu Gyori ETO-a predvodila je Norvežanka Veronica Kristiansen sa šest pogodaka, a Brazilka Amorim Taleska zabila je pet.

Za prolazak u sljedeći krug natjecanja Lige prvakinja Koprivničanke su trebale biti među tri najbolje u skupini. No, rukometašice Podravke Vegete završile su na posljednjem mjestu u skupini s tri boda, koliko ima i njemački Thüringer koji ima bolji međusobni omjer.

Podravci je prolazak mogla donijeti pobjeda Krim Mercatora protiv Thüringera, ali je susret u Njemačkoj završio neodlučeno (26:26). Tako će rukometašice Podravke europsko natjecanje nastaviti u Kupu EHF-a.
 
Gyori ETO je natjecanje u skupini završio s maksimalnim učinkom od 12 bodova, drugi je slovenski Krim Mercator sa šest bodova, na trećem mjestu je Thüringer s tri, a posljednja je Podravka Vegeta koja ima također tri boda.

Šesto kolo:
Thüringer - Krim Mercator 26-26
Gyori ETO - Podravka Vegeta 37-17

Ljestvica:
1. Györi ETO 6 6 0 0 12
2. Krim Mercator 6 2 2 2 6
3. Thüringer 6 1 1 4 3
4. Podravka Vegeta 6 1 1 4 3