Popularizacija olimpijskog sporta uz mobilnu aplikaciju

Na svjetsko tržište digitalnih proizvoda iz radionice hrvatskih autora izlazi još jedna mobilna aplikacija. Ova je posebna, imena Shooting World Cup: Rifle, jer je nastala u suradnji s Hrvatskim streljačkim savezom, a cilj jedinstvene simulacije streljaštva je i popularizacija tog olimpijskog sporta.

Bivši strijelci puške su nakratko zamijenili ekranima. Uz pomoć programera svoj su sport vjerno prenijeli u digitalni svijet, na mobilne uređaje, i tako se prikrali novim naraštajima.

Mi kad smo bili djeca su nas privukli s letcima u osnovnoj školi a današnja djeca se više bave s tabletima telefonima pa smo htjeli između ostalog djeci na neki moderan način prikazat streljaštvo kao sport, kaže Davor Kamenski, idejni začetnik aplikacije.

Da se jave u obližnju streljanu i prvih 20 metaka pri njihovom dolasku ako pokažu aplikaciju bit će besplatno tako da ćemo možda na taj način uspjeti zainteresirati i mlade za ovaj sport, rekla je Suzana Skoko, glavna tajnica Hrvatskog streljačkog saveza.

Aplikacija je naravno globalno dostupna, no autorima su neka tržišta posebno zanimljiva, primjerice njemačko, jer ondje je, kažu, čak 7 milijuna rekreativnih strijelaca. Prva inačica aplikacije skinuta je 100.000 puta.

Najbolje smo prošli u Indiji jer u Indiji nam je promotor jedan indijski prvak olimpijski koji je znači jedini osvojio zlatnu medalju za Indiju i on je tamo kak bi rekli Bog, dodao je Kamenski.

Hrvatski streljački savez s tvorcima aplikacije potpisao je ugovor kojim su se obvezali na promidžbu u regiji, a zaštitno lice bit će Snježana Pejčić, osvajačica olimpijske bronce.