Drugi poraz najboljeg para: Kubot i Melo svladali Pavića i Maracha

Najbolji muški par svijeta u 2018. godini, Mate Pavić i Oliver Marach, poražen je u trećem kolu skupine Knowles/Nestor na ATP finalu od Lukasza Kubota i Marcela Mela.

Kubot i Melo, najbolji svjetski dvojac u 2017. godini, svladali su hrvatsko-austrijsku kombinaciju sa 7:6 (4), 6:4 za sat i 40 minuta igre, pa je najbolji par svijeta na ATP finalu u Londonu upisao samo jednu pobjedu, uz dva poraza.

Melo je odličnim bekhendom oduzeo servis Mati Paviću u prvom gemu, a najbolji svjetski par izjednačio je na 2:2 uz pomoć dvostruke pogreške Kubota. U tie-breaku Melo je osigurao set kad je Pavić jedan retern poslao predaleko.

Marach i Pavić puno su bolje otvorili drugu dionicu i poveli su s 3:1, no Hrvat je ponovno ispustio početni udarac i dopustio izjednačenje na 3:3. Kod 5:4 Pavić je servirao, a Kubot je bekhendom u sredinu terena osigurao meč-loptu. Pobjedu su Melo i Kubot osigurali kad je hrvatski tenisač poslao jedan forhend volej u mrežu.

Večeras u 21 sat Marin Čilić pokušat će u pojedinačnoj konkurenciji na ATP finalu pobijediti Novaka Đokovića i eventualno proći skupinu.