Dalić: Mladi igrači donose novu energiju, "pravi" ćemo biti u ožujku

Izbornik Zlatko Dalić bio je zadovoljan nakon 3:2 pobjede nad Španjolskom.

Nagradilo nas je na terenu, sjajna utakmica, pet golova, igrali smo dobro, stajali dobro, bili kompaktni. nagradilo nas je jer smo cijelu utakmicu poštovali sistem i raspored, rekao je u izjavi za Novu TV.

O dvostrukom strijelcu Tinu Jedvaju kaže: Igrao je lijevog beka i dao dva gola, sjajno. Zadnja minuta svi smo bili u 16 metara, nitko nije bio u obrani i zabijemo gol. Vidjelo se koliko oni hoće i žele.

O uvođenju Vlašića i Brekala je rekao: Nama trebaju mladi igrači, treba nam nova energija, ljudi koji će oplemeniti našu igru, da budemo još agresivniji i kompaktniji. Oni će nam biti velika pojačanja, nose novu energiju, ali moraju se, naravno, uklopiti i u ovu momčad koja je tu.

O predstojećoj utakmici na Wembleyju kaže: Nama su najvažnija ova tri boda da budemo nositelji, ali idemo sad iznenaditi Engleze, motiv je prvo mjesto, a motiv je i Vukovar, taj dan je dan sjećanja na Vukovar.

Hrvatska se diže nakon debakla u Španjolskoj, opet podsjeća na onu momčad iz Rusije: Rekao sam da ćemo biti najbolji u ožujku, kad počinju kvalifikacije za EP, a kroz Ligu nacija tražimo nove igrače, novu snagu. Veseli da su ovdje bili Ćorluka, Suba i Mandžo, dobili su ovacije, to je ono što nas veseli, sinergija navijača i momčadi, zaključio je Dalić.