Kolak: Nema više šanse da propustim još koju sezonu

Sara Kolak zadivila je atletski svijet zlatom na Olimpijskim igrama u Riju. Slijedili su osobni rekordi i rekordi sezone u Dijamantnoj ligi, no i šok zbog neizbježne operacije koja ju je udaljila s borilišta.

Prije osam mjeseci operirala je desni lakat. Američki liječnici brzo su ga izliječili. I prije četiri godine operirala je rame pa se uspješno vratila.

Ako usporedimo rame i lakat, to su stvarno dvije različite vrste boli. Meni se lakat poslije svakog hica zakočio. Znači, nisam imala puni pokret. Doktori kažu da je riješeno i da ne može natrag puknuti. Treba vremena da se oporavi, rekla je Kolak.


Postupno se oporavlja i naporno trenira, teško joj je gledati natjecanja preko ekrana.
 
Prvih par minuta jako teško i onda se smiriš. Prihvatiš situaciju kakva je, gledaš, učiš i zapamtiš si taj osjećaj. Nakon svakog natjecanja koje sam gledala na televiziji, rekla sam samoj sebi, nema šanse više da koju sezonu propustim, istaknula je Kolak.

Već je mjesec dana u punom treningu uz vodstvo trenera Andreja Hajnšeka: Normalno da nije na onom prijašnjem nivou još, ali polako se vraća.


Optimizma ne manjka. Svaki trening je sve bolji i bolji. Trudim se čim prije vratiti i jedva čekam sezonu, zaključila je Kolak.