Southgate zakopčan do grla: Hrvatska je i dalje jaka

Izbornik engleske nogometne reprezentacije Gareth Southgate u Rijeci je dan uoči utakmice na Rujevici s Vatrenima u Ligi nacija ocijenio da je Hrvatska vrlo jaka ekipa te da će ova utakmica biti dobar test za Englesku.  

Southgate je istaknuo da su Ante Rebić i Ivan Perišić dvojica vrlo dobrih napadača, a da je hrvatska sredina terena možda najbolja na svijetu.

Unatoč tomu, vjeruje u svoju ekipu: Imamo igrača s relativno malim iskustvom, ali koji su ostavili utisak na treninzima i pokazali da se mogu nositi s ovom razinom.

Izrazio je žaljenje što neće moći igrati ozlijeđeni Luke Shaw, Danny Rose i Alex McCarthy.

Englezi prvi put u povijesti bez gledatelja


Na pitanje o igri pred praznim tribinama, naveo je da će to biti čudno iskustvo. Mislim da i Hrvatska osjeća isto, jer neće imati podršku svojih strastvenih navijača. Šteta je da naši navijači koji putuju s reprezentacijom i oni koji nisu propustili nijednu njenu utakmicu desetljećima neće moći biti na stadionu, istaknuo je.

Southgate upozorio igrače da ne psuju glasno


Upitan je li savjetovao igračima da paze što govore, s obzirom na to da će se na praznom stadionu sve dobro čuti u televizijskom prijenosu, Southgate je rekao da je utrošio dvije godine ohrabrujući ih da govore jedni drugima pa bi sad suprotan savjet bio štetan.

Za razliku od Zlatka Dalića nije želio otkriti početni sastav rekavši da će ga, kao i obično, objaviti sat prije utakmice.

Na konferenciji za novinstvo bio je i središnji branič John Stones, ali mu nije bilo upućeno nijedno pitanje.