Butler prozivao trenera i suigrače na burnom treningu: Izašle su emocije

Jimmy Butler odradio je prvi trening s Minnesotom nakon povratka na parkete zbog ozljede i traženja razmjene. All-Star košarkaš želi napustiti Timberwolvese i već je u nekoliko navrata upravi poručio da ga pošalju u neki drugi klub NBA lige.

A povratak je bio u stilu. Najpoznatiji NBA novinar Adrian Wojnarowski za ESPN je izvijestio kako je Butler na treningu bio veoma intenzivan i glasan, prozivao trenera Toma Thibodeaua, generalnog menadžera Scotta Laydena, ali i suigrače Karla-Anthonyja Townsa i Andrewa Wigginsa.


Samo nekoliko sati nakon treninga odradio je intervju za ESPN u kojem je potvrdio detalje s treninga.

Puno toga je istina. Nisam dugo igrao košarku, a veoma sam strastven. Igram samo da se natječem i emocije su izašle na vidjelo. Da li je to bio pravi način? Ne. Ali ne kontrolirati emocije kad igram, rekao je 29-godišnjak.

Butler je u trening utakmici s igračima s klupe pobijedio prvu postavu u kojoj su bili Wiggins i Butler, dvije mlade zvijezde Timberwolvesa koje je javno kritizirao da se ne bore dovoljno.

Bivši igrač Chicaga bio je prije nekoliko dana blizu odlaska u Miami, ali dogovor između Minnesote i Heata je u konačnici propao.