Podravka pobijedila Thüringer i uzela prve bodove u Ligi prvakinja

Rukometašice Podravka Vegete otvorile su nastup u skupini C Lige prvakinja pobjedom u Nordhausenu protiv njemačkih prvakinja Thüringera 28-26 (12-11).

Koprivčanke su pružile sjajnu predstavu pobijedivši favorizirane Njemice koje su u dosadašnja četiri međusobna susreta slavile sva četiri puta.

No ovoga puta hrvatske prvakinje, koje vodi Zlatko Saračević, su bile bolje i posve zasluženo su pobijedile. Ključ uspjeha bila je agresivna obrana protiv koje Thüringer  nije imao rješenja.

Podravka je sjajno ušla u susret i nakon pet minuta igre vodila je 4-0, a u 11. minuti je bilo +5 (6-1). Njemice su nakon 20 minuta igre smanjile zaostatak na minus jedan (7-8), a s jednim golom prednosti otišlo se i na odmor.

U nastavku susreta Njemice su stigle do prednosti 13-12 i bilo je to jedino vodstvo njemačkog sastava na utakmici. Podravka je uzvratila serijom 7-1 okrenuvši rezultat u vodstvo 19-14. U 47. minuti Podravka je povela sa sedam razlike (24-17), da bi na ulazu u posljednjih 10 minuta hrvatske prvakinje imale šest golova viška (26-20). Do kraja utakmice Thüringer je uspio tek ublažiti poraz.

Podravka Vegetu su do prvih bodova predvodile Karina Ježikava s osam golova, te Natalija Čigirinova sa šest golova, dok su Selena Milošević i Alena Ihnjeva zabile po tri gola. Domaću ekipi predvodile su Iveta Luzumova i Alicia Stolle s po šest pogodaka.

U drugom susretu iz ove skupine europske prvakinje Györi ETO su uvjerljivo pobijedile Krim Mercator sa 39-23.

U idućem kolu, koje je na rasporedu 14. listopada, Podravka dočekuje rukometašice Györa.