Červar: Pokušat ćemo "zeznuti" PSG, ali možda nas i "napucaju"

Poraz od Szegeda i velika pobjeda protiv Flensburga dosadašnji su učinak hrvatskog prvaka PPD Zagreba u Ligi prvaka, a u subotu slijedi veliki obračun s moćnim Paris St. Germaineom u zagrebačkoj Areni.

Parižani su na otvaranju nove sezone slavili u ukrajinskom Zaporožju, a potom su na domaćem parketu svladali slovensko Celje Pivovarnu Laško.

Drago mi je da ste prepoznali klub i promjenu koju pokušavamo unaprijediti i promovirati. Trebamo vašu pomoć. Pozovimo ljude da vide naše dečke. Ja sam s njima par mjeseci i mogu reći da se radi o mladim, skromnim ljudima, a skromnost je ono što nam nedostaje u društvu. Tihi su, ne pitaju kada će plaća, već hoće raditi. Imaju razvojni mentalni sklop, žele napredovati, rekao je Červar.

Mislim da treba promovirati mlade ljude. Kaže jedan poznati pjesnik da su djeca pametnija od nas, mi smo samo iskusniji. Nije slučajno da su oni prvi puta pobijedili prvaka Njemačke, dosad nepobjedivu ekipu. I na koji način? Osim Horvata i još par njih, za ostatak niste nikada čuli. Tko je Mandić, tko je Vistorop? Ima toliko igrača koji su se u toj utakmici prvi puta javno predstavili i mislim da im trebamo dati potporu. Igramo s ekipom koja ima otprilike preko 20 milijuna eura proračuna. To je, realno, neravnopravan dvoboj. Mi se sada s dosta novih igrača idemo boriti protiv njih. A volim taj prkos, a u mojim ga igračima ima, ali trebamo se igrati. Ne smijemo imati natjecateljski imperativ protiv njih jer ćemo izgorjeti u tome. Uvijek im govorim da se trebaju igrati, da je to jedna igra, dodao je.

Za kraj je najavio:  Mi ćemo ih zeznuti ako će se moći, ali pošteno, a možda će nas i napucati. Interesira me kako će to izgledati, ali vrijedi to pogledati, dati dečkima potporu, očekujući kako će ubuduće biti pobjeda, ali bit će i poraza. Ja sam čvrsto na zemlji, ali uživam u tome. Danas je pobjeda sve. Samo ako si pobjednik, najbolji si. Ne mora tako značiti. Evo, osam sam medalja osvojio, a opet uživam u ovome i gladan sam uspjeha. A i oni su, ali pokušat ćemo igrati. Znamo tko su, ne trebamo uopće komentirati, sastavljeni su od najboljih igrača na svijetu.

Želimo probati što više napuniti Arenu Zagreb da podignemo atmosferu oko rukometa. Svi smo se mi na početku ove sezone bojali kako će sve funkcionirati, jer je puno starih i iskusnih igrača otišlo ili prestalo igrati rukomet, a došli su mladi i neiskusni. Ipak, danas dok sjedimo tu, možemo svi biti ponosni na utakmice koje smo odradili do sada i na rezultate koje smo postigli, rekao je Damir Bičanić.

U subotu u 20 sati na Drugom programu, dok posebna emisija počinje u 19.30.