Červar: Mi smo ekipa u stvaranju

PPD Zagreb otvara ovosezonsku Ligu prvaka 16. rujna, u osječkom Gradskom vrtu kada će ugostiti aktualnog mađarskog prvaka MOL - Pick Szeged. Utakmicu je najavio trener Lavova Lino Červar.

Ova prva utakmica u Ligi prvaka za nas će biti iznimno teška s obzirom na to da igramo s ekipom koja je kudikamo iskusnija i bogatija od nas, tako da su oni apsolutni favoriti. No, ipak, mi smo ekipa u stvaranju koja će se sigurno boriti koliko god može da bude dostojan suparnik našeg protivnika,
počeo je Červar te nastavio o Osijeku kao domaćinu.

Ono što bih posebno volio istaknuti jest da mi je posebno drago što igramo u metropoli Slavonije, u Osijeku. Slavonci dobro znaju što je borba za život, oni su uvijek jedan dio Hrvatske koji se bori za bolje uvjete, bolji život, nerijetko u lošijem položaju od ostalih županija i drugih dijelova Hrvatske. Zato to slikovito pokazuje da će oni sigurno doći dati nam potporu, jer mi smo isto tako jedna mlada momčad koja želi uspjeti, biti ravnopravna mnogo jačim ekipama, kao što je u ovom slučaju Szeged. Zato ne sumnjam da će doći puno gledalište u Slavoniji, u Osijeku, kako bi bodrili našu momčad koja juriša na jačeg protivnika. To su već dokazali Slavonci kada su podržali reprezentaciju u kvalifikacijama s reprezentacijom Crne Gore, kada su bili naš osmi igrač. Ne sumnjam da će tako biti i u Osijeku i koristim ovu priliku da pozovem sve ljubitelje sporta i građane, ljude koji vole rukomet, da dođu dati podršku našim dečkima koji će sigurno pokušati sve kako bi opravdali povjerenje, prenosi Červarove riječi službena stranica PPD Zagreba.

Moram se pozvati na slogan 'Zajedno smo jači', bez obzira na to što će njihovih navijača biti tristo, naših će biti ostalih tri tisuće, s punom dvoranom siguran sam da će to biti jedna lijepa predstava i šteta bi bila ne biti nazočan. Još jednom kažem, u ime svih igrača i u svoje ime, u ovom za nas teškom trenutku kada ne igramo u Zagrebu, u svojoj dvorani, nego smo prisiljeni lutati po Hrvatskoj pa doći i u Osijek, pozivam sve navijače da nam daju potporu i mislim da ih nećemo razočarati, ako ništa drugo, jednom velikom borbom, zaključio je Červar.

Dvoboj je na rasporedu s početkom u 20.00 sati uz izravan prijenos na Drugom programu HTV-a.