Rakitić objasnio zašto je odbio PSG i ostao u Barceloni

U intervjuu za katalonski Sport, koji je prekrio gotovo cijelu naslovnicu isječcima iz razgovora, Ivan Rakitić objasnio je zašto je odbio PSG-ove milijune i ostao u Barceloni, a pričao je i o hrvatskoj izabranoj vrsti i velikom uspjehu u Rusiji.

O Vatrenima je tako rekao: Najljepše od svega jest što se cijeli svijet zaljubio u Hrvatsku, to je veće od tisuća pobjeda. Sve se posložilo, sve je došlo prirodno, ništa nije bilo umjetno. Željeli smo konačno iskoristiti svoje mogućnosti i kvalitetu koju imamo. Budućnost izgleda jako lijepo, unatoč oproštajima nekih igrača. Pokazali smo koliko nam znači Hrvatska i nadam se da ćemo u budućnosti biti još bolji. Na SP-u smo naučili puno, svaka utakmica donijela je nešto novo.

Poštovanje svima, ali igrati za reprezentaciju nešto je potpuno drukčije, posebno ako ste iz male države poput Hrvatske, ako znate kakve mogućnosti tamo imate. To je golema motivacija, dodao je.

O ostanku u Barceloni usprkos tome što je PSG navodno bio spreman otkupiti njegov ugovor za više od 100 milijuna eura. a i ponuditi mu 10 milijuna eura plaće, Rakitić kaže: Poslušao sam svoju suprugu i srce. Također, Valverde mi je puno pomogao. Nema kluba na svijetu koji mi može ponuditi više. Ako ne govorimo o novcu, rekao je, dodavši: Valverde je bio ključan, činjenica da mi vjeruje. On zna da može računati na mene u svakom trenutku, pa i da slomim nogu stavio bih se na raspolaganje njemu i stožeru u nekom obliku. Takav odnos za mene je najvažnija stvar.