Dva kola prije kraja kvalifikacija hrvatske odbojkašice osigurale EP

Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija dva kola prije kraja kvalifikacija u skupini B izborila je plasman na Europsko prvenstvo koje će se sljedeće godine održati u Poljskoj, Slovačkoj, Mađarskoj i Turskoj. 

U 4. kolu kvalifikacija hrvatske su odbojkašice ostvarile i četvrtu pobjedu svladavši Austriju u gostima u Zwettlu 3:1 (21:25, 25:23, 25:21, 25:21). Time je Hrvatska stigla do 12 osvojenih bodova i postala nedostižna za treću Austriju koja je ostala na tri boda.

Na Europsko prvenstvo plasirat će se po dvije reprezentacije iz svake od šest skupina. U skupini B još su Švicarska, trenutačno druga sa šest bodova i utakmicom manje te Albanija koja je bez bodova, također s utakmicom manje.

Do kraja kvalifikacija naše odbojkašice će 1. siječnja ugostiti Švicarsku te 9. siječnja odigrati s Albanijom u gostima.

Uz četiri zemlje domaćina, izravni plasman na europsku smotru izborile su i reprezentacije Srbije, Nizozemske, Azerbajdžana, Italije, Rusije, Bjelorusije, Njemačke i Bugarske, na osnovi plasmana na EP-u 2017.