Čudesni oporavak Filipovića, nastupa već u rujnu

Nakon što je u svibnju ponovno operirao koljeno, naš proslavljeni borac Mirko Cro Cop Filipović iznenadio je objavom kako će nastupiti u MMA meču protiv Amerikanca Roquea Martineza već 30. rujna u tokijskoj Saitama areni.

Filipović je u svibnju teško ozlijedio koljeno, oštećena mu je hrskavica i puknuo mu je prednji križni ligament, zbog čega mu je bila potrebna hitna operacija. Prve prognoze su govorile da bi se trebao vratiti tek krajem godine, na završnoj RIZIN-ovoj priredbi posljednjeg dana 2018.

Opisao je naš borac u poduljem pismu na Facebook profilu što je sve proživljavao nakon operacije. Skoro sam umro, 14 dana sam bio u bolnici radi tromboze!, no zdravstveni su problemi sada iza njega: Bit ću u odličnoj formi u Japanu i radujem se nastupu. Zahvaljujem se svima na porukama podrške i na lijepim željama, napisao je Cro Cop na Facebook profilu.Martinez, 32-godišnji Amerikanac, zasad ima dva nastupa u japanskom RIZIN-u. Godine 2017. je svladao Jeromea Le Bannera, a ove godine u kolovozu je bio bolji od domaćeg borca Kiyoshija Kuwabare. U profesionalnoj karijeri ima 13 pobjeda i 4 poraza, a osim u RIZIN-u, nastupao je i u poznatoj japanskoj promociji Deep, prenosi Fightsite.hr.

Filipović ima omjer 36-11 u profesionalnoj MMA karijeri koja traje još od 2001. U posljednjih osam dvoboja ne zna za poraz što mu je najduži pobjednički niz u cijeloj karijeri.