Bjelica se našalio na Zekićevu izjavu: Da, zato što će im to donijeti pet milijuna kuna

Dinamo i Osijek u petak od 20 sati na Maksimiru igraju derbi 4. kola HT Prve HNL, a utakmicu su najavili treneri Nenad Bjelica i Zoran Zekić.

Bjelica je biranim riječima govorio o Osijeku: Ne samo u ovoj sezoni, u konstantnom su rastu, svake godine se poboljšavaju organizacijski i igrački. Jako su ozbiljan klub, povijesno jedan od najvećih hrvatskih klubova, financijski stabilan i jako dobro posložen. Apsolutno su u ekspanziji i to pokazuju na startu prvenstva. Protiv Glasgow Rangersa su bili čak i bolji, i zaslužili prolaz, to pokazuje njihovu snagu. Individualno imaju jako puno zanimljivih igrača, nadam se da ćemo mi uspjeti ponoviti ono što smo pokazali u zadnje četiri utakmice: vrhunsko zalaganje, dobra disciplina u igri, efikasnost i na kraju pobjeda.

Dotaknuo se Bjelica i Zekićeve izjave da za mu za rođendan želi ulazak u Ligu prvaka.

Da, zato što će im to donijeti pet milijuna kuna, pa je interes da Dinamo uđe u Ligu prvaka. Naravno šalim se. Ne očekujem poklone ni od koga u životu, deset godina mi je trebalo da dođem do Dinama. Očekujem fer i korektnu utakmicu, nadam se našoj pobjedi, ali poklone ne očekujem od nikoga, objasnio je Bjelica.

Zekić zna da je pred njegovom momčadi težak zadatak.

Dinamo je drugačiji nego proteklih sezona, više toliko ne teži posjedu lopte, nego se znaju i neko vrijeme primiriti i onda bljesnuti iz polukontre i kontre preko svojih krila i napadača, pri čemu je Olmo nekako najupečatljiviji. Oni sada djeluju dosta ozbiljnije, pragmatičnije i nekako su više na europskoj razini nego prije. Dakle, puno je motiva ispred nas, to svakako, rekao je Zekić između ostalog na press konferenciji.

A ovako je govorio o kolegi s druge strane: Neka rođendan proslavi idućega tjedna, pobjedom nad Švicarcima. S Bjelicom sam nekada igrao u Osijeku, doduše, ja sam tada tek pokušavao izboriti mjesto u momčadi, a on je već bio među onima koji su bili ponajbolji prvotimci. Znamo kakav je trag ovdje ostavio i bit će mi ga drago vidjeti nakon dužeg vremena.