Dalić: Lider na terenu i izvan njega

Bez obzira na to što nije puno igrao, Vedran je bio jedan od naših najvažnijih igrača u Rusiji, rekao je izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić komentirajući oproštaj Vedrana Ćorluke od hrvatske reprezentacije nakon 103 nastupa za Vatrene i osvojene srebrne medalje na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Svojim primjerom postavio je standard da nijedan pojedinac nije važniji od reprezentacije i zaista mu skidam kapu s koliko je energije, strasti i emocija podržavao ekipu, kako je odrađivao treninge, držao atmosferu i onda vrhunski odradio svoj posao na terenu. Presretan sam što je impresivnu reprezentativnu karijeru mogao završiti na najljepši mogući način u Rusiji, zaslužio je to svime što je dao reprezentaciji, rekao je Dalić u izjavi za Hrvatski nogometni savez.

Zaželio mu je sve najbolje u nastavku igračke karijere i zahvalio na izuzetnoj suradnji.

Više od 10 godina bio je nezamjenjivi prvotimac Hrvatske, jedan od najvažnijih igrača i prirodni lider na terenu i izvan njega. Ostat će zapamćen kao jedan od najboljih hrvatskih stopera svih vremena, perfektan tehnički i taktički. Želim mu sve najbolje u nastavku igračke karijere i zahvaljujem na izuzetnoj suradnji u proteklom razdoblju, istaknuo je Dalić.