Kovačić: Poslušao sam Modrićev savjet

Hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić rekao je u Londonu kako nije intenzivno trenirao u Real Madridu kako bi prisilio upravu da ga pusti iz kluba.

Nisam trenirao puno u Real Madridu jer sam žarko želio doći u Chelsea... tako da nisam puno trenirao. Dat ću sve od sebe da budem spreman, prenose novine Evening Standard.

Dodaju kako je priznao da je od Luke Modrića zatražio savjet prije nego je bio gotov sporazum s londonskim klubom.

Uvijek razgovaram s Modrićem. On je, naravno, sretan zbog mene. No tužan je što sam otišao jer smo jako bliski, ali rekao mi je da je London sjajan grad, da će mi engleska liga biti teška na početku, no također je rekao da je to lijepa liga, s uvijek punim stadionima te da ću uživati, rekao je Kovačić.

Upitan hoće li u Chelseaju biti teže osvajati trofeje nego u Madridu, Kovačić je rekao: Naravno, no ova momčad je osvojila puno toga posljednjih godina. Priključujem se momčadi koja pobjeđuje cijelo vrijeme.

Chelsea je prošle sezone osvojio engleski kup, a prvak je bio 2010., 2015. i 2017. godine. Real Madrid je, pak, posljednje tri godine osvojio Ligu prvaka i Svjetsko klupsko prvenstvo.