Ulaznice za dvoboj Vatrenih s Furijom u Elcheu od 20 do 70 eura

Hrvatska nogometna reprezentacija igrat će 11. rujna protiv Španjolske u novooformljenom natjecanju Liga nacija, a ulaznice u južnom gradu Elcheu prodavat će se po cijeni od 20 do 70 eura, priopćio je u četvrtak Španjolski nogometni savez.

Uz Hrvatsku i Španjolsku u skupini 4 Elitnog razreda Lige nacija je i Engleska. Hrvatska će gostovati na stadionu Martínez Valero, domu drugoligaša Elchea, kapaciteta 33.732 mjesta.

Pet dana ranije Vatreni će odigrati prijateljsku utakmicu u Portugalu što će im biti prvi nastup nakon osvajanja srebrne medalje na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Španjolskoj, koja je ispala u osmini finala SP-a od Rusije, to će biti prva utakmica nakon prvenstva, a ujedno i debi novog izbornika Luisa Enriquea. Španjolci u Elcheu nisu igrali deset godina, a s obzirom da će se suprotstaviti svjetskim doprvacima, Španjolski nogometni savez očekuje pun stadion.

Prodaja ulaznica putem interneta počet će 9. kolovoza, a na blagajnama će se prodavati od 6. rujna do 10. rujna. Utakmica se igra u utorak 11. rujna u 20.45.Španjolci nisu nikada izgubili u Elcheu, udaljenom oko 150 kilometara od grada Valencije na obali Sredozemnog mora. Tradicionalno poljoprivredni kraj s oko 220.000 stanovnika također je poznat po proizvodnji obuće.

Španjolski nogometaši ondje nisu kročili od ožujka 2008. kada su u prijateljskoj utakmici pobijedili Italiju 1:0. Mrežu je tada zatresao napadač David Villa, a iste godine su Španjolci došli do naslova europskog prvaka na prvenstvu u Austriji i Švicarskoj. Prije toga su u Elcheu pobijedili Egipat 2006., Ukrajinu 2003., Makedoniju 1995. te Belgiju 1986.