Izvršni odbor HNS-a: Maksimalna podrška izborniku i stručnom stožeru

Nakon sjednice održane u Selcu, Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza oglasio se priopćenjem u kojemu se navodi kako se daje bezrezervna podrška izborniku Zlatku Daliću i stručnom stožeru koji su na Svjetskom prvenstvu u Rusiji predvodili hrvatsku reprezentaciju do najvećeg uspjeha u povijesti.

Predsjedniku HNS-a Davoru Šukeru Izvršni odbor daje mandat da u sljedećim danima obavi razgovor s izbornikom Dalićem te izvijesti o planu aktivnosti i programu reprezentacije za sljedeće četverogodišnje razdoblje.

Među zaključcima sjednice je i potpora HNS-a inicijativi premijera Vlade RH Andreja Plenkovića, predsjednika Sabora RH Gordana Jandrokovića i gradonačelnika Zagreba Milana Bandića te stavu predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović na temu izgradnje nacionalnog stadiona. HNS poziva na podršku lokalne samouprave u obnovi postojećih objekata u Splitu, Rijeci, Osijeku, Varaždinu i drugim sredinama.

Na sjednici se razgovaralo i o predstojećim utakmicama Vatrenih. Utakmica Lige nacija između svjetskih doprvaka, reprezentacije Hrvatske, te svjetskih prvaka iz 2010., reprezentacije Španjolske, igrat će se na stadionu Maksimir u Zagrebu 15. studenoga. Hrvatska reprezentacija otvara nastup u Ligi nacija gostovanjem kod Španjolaca u Elcheu, a potom u listopadu dočekuje Englesku na stadionu HNK Rijeka. Taj susret igra se bez publike, zbog izdržavanja Uefine kazne iz prošlog natjecateljskog ciklusa.

Iduća sjednica Izvršnog odbora HNS-a bit će održana 30. kolovoza kada će se nastaviti s razgovorom o svim aktualnim nogometnim temama.

Priopćenje HNS-a u cijelosti pročitajte ovdje.