Perišić najviše pretrčao, Subašić treći u povijesti, a Modrić u skupini najmanjih

Završilo je nogometno ludilo u Rusiji. Francuska je osvojila zlato, a Hrvatska srebro zlatnog sjaja. Cijeli svijet oduševljen je srcem, voljom i timskim duhom Vatrenih, a da su hrvatski igrači pokazali i zavidne vještine vidi se i po rastu njihove vrijednosti kao i o statistikama na kraju turnira.

Luka Modrić osvojio je Zlatna lopta koja se dodjeljuje najboljem igraču Svjetskog prvaka.  Uz to Modrić je ušao i u jednu zanimljivu statistiku. Naime, Luka Modrić, Eden Hazard i Antoine Griezmann zajedno imaju 519 centimetara što je najniža skupina igrača koja je zajedno osvojila Zlatnu, Srebrnu i Brončanu loptu još od Tota Schillacija, Lothara Matthäusa i Diega Maradone koji su zajedno imali 512 centimetara davne 1990. godine.

Ivan Perišić je uz tri super gola koja je postigao protiv Islanda, Engleske i Francuske pretrčao 72.5 kilometara što je najviše od bilo kojeg igrača na Mundijalu. Uz to Perišić je proglašen od čitatelja BBC-a kao najbolji igrač prvenstva.

Od ostalih zanimljivih statistika sa SP ističe se i ona Danijela Subašića koji je postao treći golman u povijesti tog natjecanja koji je obranio četiri jedanaesterca nakon produžetaka. Ostala dvojca su Harald Schumacher koji je branio za Zapadnu Njemačku i Argentinac Sergio Goycochea.

Naravno tu je rekord Hrvatske koja je prva zemlja koja je u knockout fazi igrala tri produžetka i u sva tri slavila.