Dočeci za Lovrena, Kovačića i Čorluku

Uz jučerašnji doček na Trgu bana Jelačića, mnogi gradovi diljem Hrvatske organiziraju dočeke za 'svoje' nogometaše na trgovima, rivama i ulicama.


Oko 2.000 Karlovčana dočekalo Lovrena

Vođa naše obrane Dejan Lovren stigao je u Karlovac, gdje ga je dočekalo više stotina građana. Karlovčanima je poručio da nikada ne smiju odustati i da se treba truditi za svoj cilj koji samo tako mogu ostvariti. Lovren je pozdravio okupljene, podijelio autograme i otpjevao nekoliko pjesama.

U Karlovac je došao kao prognanik iz BiH i učlanio se u NK Karlovac gdje je trenirao svaki dan. Njegov tadašnji trener kaže kako se odmah vidjelo da je drugačiji od drugih i da se posebno trudi. Iako je vrlo mlad otišao iz Karlovca, danas okupljnim obožavateljima je poručio da je u srcu karlovčanin. Otkad smo u medijima vidjeli da se u Hrvatskoj stvara to zajedništvo, shvatili smo da Hrvatska gori, kazao je Lovren.


Slavlje za Matea Kovačića u Sesvetama

Doček je organiziran i za Matea Kovačića u Sesvetama, ispred crkve svetog Antuna Padovanskog. Sesvetska sela su dočekala svog šampiona, slavlje je počelo misom u 18.30, a nastavilo se velikom feštom koja će trajati do kasno u noć.

U Kovačićevom životu ova crkva ima posebno mjesto - tu je sa 16 godina došao iz Austrije teško ozlijeđen, bio je ministrant, upoznao svoju suprugu, oženio se i ovdje sada slavi najveći uspjeh ukarijeri. I mladi i stari su ga željeli dotaknuti, čestitati mu, fotografirati se s njim, a on je pak imao vremena za svakog od njih.


Rabac dočekao Vedrana Ćorluku

Nekoliko tisuća Labinjana, Rapčana, istarskih iseljenika koji žive u SAD-u  i turista pozdravilo je u utorak navečer na rabačkoj rivi srebrnog stopera i budućeg rabačkog zeta Vedrana Ćorluku.

Vlakić s Ćorlukom i brojnom djecom jedva se probijao kroz rivu,  a najveće uzbuđenje nastalo je kad se popeo na pozornicu i zahvalio svima na veličanstvenom dočeku, koji ga je, kako je rekao, ugodno iznenadio. 

Ćorluka je poručio kako se osjeća Rapčaninom. Kako se doznaje, u subotu će se u Balama vjenčati s Frankom Batelić, hrvatskom pjevačicom, koja ga je večeras pratila. Stotinjak nogometnih lopti koje je potpisao podijeljeno je mališanima u publici.

Ljudi ovo je fenomenalno i hvala vam na ovom dočeku - poručio je Ćorluka.

Predsjedniku NK Rabac Marku Bateliću,  Ćorluka je poklonio nogometni dres reprezentacije kojeg su potpisali svi igrači, a Batelić mu je zauzvrat poklonio dres NK Rapca s njegovim imenom.

Anton Gregorić, najstariji Rapčanin koji je ušao u 99. godinu poklonio je Ćorluki karikaturu autora Maria Viškovića. Organizatori dočeka bili su Grad Labin i NK Rabac.