Svjetski mediji o dočeku Vatrenih: Nevjerojatne scene u Zagrebu

Neviđeno hrvatsko slavlje na dočeku svjetskih viceprvaka u Zagrebu odjeknulo je u cijelom svijetu. Brojni mediji, ali i stranci, na društvenim mrežama izvijestili su i komentirali fantastičnu atmosferu u glavnom gradu Hrvatske, gdje je Vatrene dočekalo više od pola milijuna ljudi.

Veličanstven doček srebrnih Vatrenih u Zagrebu


U Zagrebu je 250 ekipa iz cijelog svijeta svjedočilo spektaklu koji je priređen Vatrenima.
Doček su sa zanimanjem pratili mediji iz susjedne Slovenije iz koje je na središnji zagrebački trg došlo i dosta navijača. Portal RTV Slovenije donosi naslov: 'Kockasti' Zagreb: Srebrne Vatrene dočekalo više od pola milijuna ljudi te navodi kako takvog dočeka u Hrvatskoj još nije bilo.
Kao i svi drugi svjetski mediji, i britanski The Sun naslovnicu posvećuje svjetskim prvacima Francuzima, no veliki prostor dobila je i srebrna hrvatska reprezentacija. Navodi se da su se deseci tisuća Hrvata okupili kako bi poželjeli dobrodošlicu svojim herojima. Scene u glavnom gradu Hrvatske naziva "nevjerojatnima", a donosi brojne fotografije sa spektakularnog dočeka.
O slavlju u Zagrebu piše i Sky News pod naslovom: Herojski doček u Zagrebu unatoč porazu u finalu, a sve je također popraćeno fotografijama s Trga bana Jelačića.