Vatreni putovali pet i pol sati te zapjevali "Lijepu našu" i "Nije u šoldima sve"

Fantastična hrvatska nogometna reprezentacija stigla je nakon gotovo šest sati putovanja od zračne luke do centra Zagreba kroz rijeke ljudi, sigurno više od pola milijuna ukupno, nešto prije 21 sat u otvorenom autobusu s prepoznatljivim crveno-bijelim kvadratićima . Došli su do Trga bana Josipa Jelačića, gdje je za Vatrene bio organiziran spektakularan doček, koji je nadmašio sve dosadašnje dočeke sportskih junaka u Hrvatskoj.


Modrić zapjevao "Zovi, samo zovi", Dalić završio u zraku

Potpuno ispunjeni Trg eksplodirao je kada su se kroz dim baklji pojavili svjetski nogometni doprvaci. Glasnim navijanjem, pjevanjem i uz euforičan i gromoglasan pljesak i povike navijači su pozdravili nove heroje nacije, dok su na pozornici Zaprešić Boysi atmosferu doveli do usijanja s navijačkim himnama Igraj moja Hrvatska i Srce Vatreno.

Svi igrači održali su kratke govore, izvedena je Lijepa naša, a potom i pjesma Mladena Grdovića Nije u šoldima sve, neslužbena himna ove generacije Vatrenih.

Od Zračne luke do Trga za 5,5 sati.


Put od zračne luke do pozornice na Trgu bana Jelačića trajao je pet i pol sati, a svo to vrijeme bilo je ispunjeno pozitivnom energijom, pjevanjem i navijanjem oduševljenih navijača kojima su nogometaši jednako uzvraćali.

Prema procjeni policije, na Trgu bana Jelačića okupilo se oko 110.000 navijača, te u užem centru grada njih oko 250.000, a ako se tome pridoda oko 200.000 navijača na trasi kretanja autobusa sa članovima reprezentacije od zračne luke do Trga, Vatrene je u Zagrebu dočekalo gotovo pola milijuna ljudi.

Hrvatski reprezentativci su, uz široke osmijehe iz autobusa - koji je vozila vozačica u hrvatskom dresu i na kojem su vijorile hrvatske zastave uz natpis Srce vatreno. Ponos Hrvatske - mahanjem pozdravljali ekstatične navijače te im cijelim putem od zračne luke do glavnoga zagrebačkog trga potpisivali autograme na navijačka obilježja.

Na putu do Trga viceprvaci svijeta su u Savskoj ulici autobusom ušli u dvorište Javne vatrogasne postrojbe Zagreb, na kratak predah prije velikog finala.

U hrvatskim dresovima, šalovima i kapama, s transparentima, hrvatskim zastavama i grbovima, navijači hrvatske nogometne reprezentacije iz raznih krajeva Hrvatske i inozemstva počeli su se na glavnom zagrebačkom trgu okupljati od ranih jutarnjih sati, a svoje dojmove dočekom i sreću zbog uspjeha Vatrenih najkraće su saželi u riječ koja je i dio jedne od navijačkih pjesama - Neopisivo.

Navijači od sedam do 77 godina razdragano su pozdravljali Vatrene i na samoj ruti kretanja povorke od Zračne luke do središnje točke slavlja koje su organizirali Grad Zagreb i Hrvatski nogometni savez - od Ulice Rudolfa Fizira, Zagrebačke ulice, Ulice Savezne Republike Njemačke, Avenije Dubrovnik, Avenije Većeslava Holjevca, Mosta slobode, Ulice Hrvatske bratske zajednice, Ulice grada Vukovara, Savske ceste, Rooseveltovog trga, Trga Republike Hrvatske, Frankopanske ulica, Ilice do Trga bana Josipa Jelačića.

Vatreni su u Zračnu luku Franjo Tuđman stigli u 15,22 sati, a dočekale su ih mažoretkinje i brojni navijači s kojima su nogometni heroji nacije odmah počeli slaviti, pjevajući navijačke pjesme. Trasu kojom su Vatreni išli do središnjeg zagrebačkog trga pratio je helikopter s hrvatskom zastavom.