[VIDEO] Veličanstveni doček - pozdrav izborniku i igračima

S posebnim uzbuđenjem u Zagrebu, ali i u cijeloj Hrvatskoj, dočekan je povratak hrvatske nogometne reprezentacije koja je na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji osvojila drugo mjesto, a kapetan Vatrenih Luka Modrić proglašen najboljim igračem turnira.

Put od zračne luke do pozornice na Trgu bana Josipa Jelačića trajao je pet i pol sati. Svo to vrijeme bilo je ispunjeno pozitivnom energijom, pjevanjem i navijanjem oduševljenih navijača kojima su nogometaši jednako uzvraćali. Na pozornicu na Trgu stigli su kroz šaplir mažoretkinja i uz gromoglasno pjevanje budnice "Moja domovina" navijača koji su ispunili cijeli Trg.

Predvođeni izbornikom Zlatkom Dalićem reprezentativci su zahvalili na veličanstvenom dočeku i poručili navijačima da su oni svojim navijanjem svjetski prvaci. Nismo prvaci, ali smo viceprvaci, ali vi ste prepoznali da smo dali sve od sebe, rekao je još Dalić, a navijači su odgovorili povicima "Šampioni, šampioni" i dugotrajnim pljeskom.

Policija procjenjuje da se u užem centru Zagreba, odnosno na Trgu bana Jelačića te ulicama koje mu gravitiraju okupilo oko 300.000 ljudi, a ako se tome pridoda oko 200.000 navijača na trasi kretanja autobusa s članovima reprezentacije od zračne luke do Trga, Vatrene je u Zagrebu dočekalo gotovo pola milijuna ljudi. Priopćeno je i da je bilo 30 manjih intervencija, a dvije osobe su privedene zbog narušavanja javnog reda i mira.

Timovi zagrebačke hitne medicinske službe imali su 80-ak medicinskih intervencija uglavnom zbog dehidracije i iscrpljenosti. Zbog blažih tegoba zbog dugotrajnog stajanja na suncu i slabosti, koje nisu zahtijevale medicinsku intervenciju, obratilo im se više stotina ljudi.

Do dolaska Vatrenih na Trgu su izvođene navijačke pjesme. Eksplozija oduševljenja bila je nešto prije 21 sat kad su se na Trgu, kroz  dim baklji, pojavili svjetski nogometni viceprvaci.Nogometaši i cijeli Trg otpjevali su hrvatsku himnu "Lijepa naša domovino".
Oko Trga bana Jelačića atmosfera je bila užarena

Što su Vatreni bili bliže Trgu, navijača je bilo sve više

Doček Vatrenih na silasku s Mosta slobode

"Moja domovina"

Vatreni su sletjeli!

Dobrodošlica u hrvatski zračni prostor!
Zrakoplov u kojem su bili Vatreni dočekalo je Hrvatsko ratno zrakoplovstvo (HRZ) s avionima MIG-21. Trasu kojom su Vatreni prošli pratio je i helikopter s hrvatskom zastavom u čast Vatrenih.Ovo je nešto jedinstveno. Zadatak policije nije danas da brine o sigurnosti i spriječava nered, nego da brine da se ništa negativno ne dogodi. Neki su se pokušavali popeti na zgrade, skele, krovove. Euforija je velika i zato smo ovdje da brinemo da se ništa loše ne bi dogodilo i da se nitko ne ozlijedi, kazao je popodne između ostaloga načelnik Uprave policije Krunoslav Borovec, iščekujući dolazak Vatrenih. Viki Ivanović i Robert Prosinečki na Trgu bana Josipa Jelačića
U Zagrebačkoj zračnoj luci okupio se veliki broj građana. Vijorile su hrvatske zastave, pjevale se hrvatske pjesme i iščekivao dolazak nogometaša.
Ured predsjednice Republike priopćio je da se zbog organizacijskih razloga odgađa uručivanje odlikovanja i priznanja hrvatskim nogometnim reprezentativcima za nekoliko dana. 

Dolazak Vatrenih svi su nestrpljivo iščekivali  Dobra atmosfera vladala je u zrakoplovuVatreni ulaze u zrakoplov za ZagrebNogometaši i stručni stožer napustili su hotel i krenuli prema moskovskom aerodromu s kojeg će poletjeti prema Zagrebu. Od umora i iscrpljenosti neki od igrača su zaspali. Tako je Vedran Ćorluka objavio video na društvenim mrežama na kojem se vide zaspali Mateo Kovačić i Marcelo Brozović, dok se u pozadini čuje pjesma Jasmina StavrosaNapuštanje moskovskog hotela