[VIDEO] Cijela Hrvatska "srce vatreno"

Unatoč kiši koja je u Zagrebu padala od jutra, navijači se pripremaju za finalnu utakmicu između Hrvatske i Francuske. Na livadi kod fontana razvili su hrvatsku zastavu veličine nogometnog stadiona, a kip bana Josipa Jelačića na središnjem zagrebačkom trgu odjenuli u plašt s crveno-bijelim kvadratićima i oko vrata mu, kao kravatu, stavili veliki crveni šal.

Moja Hrvatska, kada te vidim ja, srce mi gori..., čuje se s Trga bana Jelačića i drugih gradskih trgova gdje se slijevaju brojni građani s navijačkim rekvizitima.

Navijači u dresovima s crveno-bijelim kvadratićima preplavili su zagrebačke ulice, pjevaju navijačke pjesme, glasno se trubi iz automobila. S automobila i tramvaja vijore se hrvatske zastave.

Na glavnom zagrebačkom trgu očekuje se najveća gužva, a već sada ondje su stigli i navijači iz Bjelovara, Koprivnice, Križevaca i drugih hrvatskih gradova, ali i iz susjedne Slovenije, Mađarske, Austrije. Ima i navijača iz Azije. Policija je priopćila da se do 15.30 na Trgu bana Josipa Jelačića okupilo 10.000 navijača.

"Igrači su naš ponos", "Bit će pobjeda", "Sigurno 2-0 za Hrvatsku", "Najjači na svijetu" samo su neki od navijačkih komentara.

Svi se slažu: "Lijepo je danas biti u Zagrebu i biti građanin Hrvatske, osjetiti zajedništvo i sreću".
 
U Zagreb je vlakom iz Slovenije stiglo 200-tinjak navijača hrvatske nogometne reprezentacije kako bi na Trgu bana Jelačića pratili finalnu utakmicu Vatrenih.  

Crveno-bijeli kvadratići obojili su danas cijelu Hrvatsku.

Vrgorčani su postavili 20 metara dugu i pet metara široku hrvatsku zastavu na kulu Avala iznad grada. Zastavu na kojoj je sam hrvatski grb visok 2,5 metra izradile su djelatnice vrgoračke tvrtke "Textil".

U Osijeku je legendarni crveni fićo - simbol obrane Osijeka, u znak potpore Vatrenima, obojan u hrvatske crveno-bijele kvadratiće.


Branitelji su ratovali za svoj narod, a Vatreni se bore na terenu za svoj narod. Pokazali su koliko cijene žrtvu hrvatskih branitelja, domoljublje i ljubav prema svom narodu, i ono najvažnije vratili su vjeru u budućnost, istaknuli su iz Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi. Čestitali su Vatrenima za sve što su do sada učinili te im poručili da će sva njihova srca za njih kucati na današnjoj povijesnoj utakmici u Moskvi.  

Zagrebačke fontane osvijetljene su crveno-bijelim kvadratićima, brojne hrvatske zastave izvjesili su građani na svojim prozorima i balkonima.

Kiša je u Zagrebu uoči utakmice prestala padati.