Lloris: Hrvatska je pokazala nevjerojatne fizičke i mentalne vrijednosti

U trenucima dok je francuska javnost već proslavila osvajanje svjetskog naslov, kapetan Tricolora Hugo Lloris smiruje strasti poručivši kako tek slijedi najteži korak.

Mi smo u svom mjehuru od sapunice, premda smo vidjeli snimke iz domovine. Međutim, još nismo završili posao. Ispred nas je kvalitetan suparnik koji zaslužuje sve pohvale. Hrvatska je pokazala nevjerojatne fizilčke i mentalne vrijednosti. Morat ćemo igrati sjajno, ukoliko želimo pobijediti,
kazao je vratar francuske vrste i Tottenhama.

Lloris je naglasio kako Vatreni imaju sjaje individualce, jaki momčadski duh što su pokazali igrajući tri produžetka.

Hrvatska cijeli turnir pokazuje svoje vrijednosti, do finala se probila nakon tri produžetka. Imaju jak momčadski duh, poštujemo ih i morat ćemo igrati savršeno.

Priznao je kako nije nervozan uoči sutrašnjeg finala, ali i da većina momčadi nije svjesna što je napravila.

Mirni smo i hladnokrvni, kao da nismo svjesni što smo napravili. Dobro smo fizički i psihički spremni i ispred nas je utakmica naših karijera.


Za Llorisa je ovo treće svjetsko prvenstvo, a na zadnja dva Tricolori se nisu proslavili. U Južnoj Africi 2010. su ispali u grupi, a prije četiri godine u Brazilu u četvrtfinalu.

Prolazimo najljepše trenute karijere, trebamo uživati u svakom trenutku jer ovo je poslastica, dodao je.

Lloris je uz vratara belgijjske reprezentacije Thibauta Courtoisa i našeg Danijela Subašića glavni kandidat za nagradu za najboljeg vratara prvenstva.

Subašić je sjajan vratar, cijeli turnir je na visokoj razini. Moramo se koncentrirati i biti pravi bez obzira igrali li 90 ili 120 minuta.

Lloris se osvrnuo i na poraz od Portugala u finalu EP-a prije dvije godine.

Bilo je teško probaviti poraz, ali nogomet je takav. Sada nam se ukazala druga prilika, moramo je ugrabiti. Mnogo se promijenilo od tada, kazao je dodavši: Neće se ponoviti EP, ovoga puta nema euforije, smireni smo i znamo što nas čeka. Slijedi nam zadnja utakmica na turniru, moramo bit kolektivno snažni, do sada smo svaki izazov nadišli, a sutra će biti još već izazov. Slijedi nam posebna utakmica i sve što je okružuje je posebno,zaključio je Lloris.