Veslanje: Radonić četvrti, Martin Sinković odustao zbog bolova

Hrvatski veslač Luka Radonić zauzeo je četvrto mjesto u finalu lakih samaca na regati Svjetskog kupa u Luzernu.

Radonić je ciljem prošao u vremenu 7:03.17 minuta, 7.29 sekundi iza pobjednika Švicarca Michaela Schmida. Drugo mjesto zauzeo je Australac Hamish Parry sa 6:58.97, a treće Nijemac Lars Wichert sa 6:59.24. U finalu su još sudjelovali Kinez Junjie Fan koji je sa 7:04.85 bio peti te još jedan Australac Sean Murphy koji je sa 7:15.76 završio kao posljednji.

Ranije u subotu u polufinalu je nastupio hrvatski dvojac bez kormilara, no ne u najjačem sastavu jer je Martin Sinković osjetio jake bolove u leđima te je zbog toga morao odustati od utrke. Njegov brat Valent Sinković je utrku odvozio s Karlom Udovičićem, a oni su zauzeli peto mjesto s vremenom 6:45.930 minuta, te su ostali bez A finala u koje su išle po tri najbolja posade iz polufinalnih skupina. 

U nedjelju oko 9 sati Sinković i Udovičić će veslati u B finalu za poredak od 7. do 12. mjesta.

Ovo je bila jako teška odluka. No, zbog priprema za nadolazeće europsko i svjetsko prvenstvo nismo htjeli riskirati ozbiljniju ozljedu. Zajedno sa trenerom Nikolom Bralićem odlučili smo da je bolje preskočiti ove dvije utrke i da se oporavim za ostatak sezone. Hvala puno svima na porukama podrške, bit će sve dobro siguran sam, izjavio je Martin Sinković.