Deschamps: Modrić nije Messi ili Hazard, igra drugačije, ali zna zabiti

Prije 20 godina Didier Deschamps je kao kapetan predvodio francusku reprezentaciju do naslova svjetskog prvaka. U nedjelju će na stadionu Lužnjiki to imati priliku i kao izbornik.

Oba puta Tricolorima je na putu do krune stajala Hrvatska. Prije 20 godina Francuzi su slavili u polufinalu 2:1, a ovoga puta Vatreni ih čekaju u finalu.

Postoje velike razlike kada ste igrač i kada ste izbornik. Kao igrač ste protagonist, a kao trener igrate kroz svoje igrače. Utakmica pripada igračima, oni igraju na terenu, najdivnija je stvar biti igrač,
poručio je francuski strateg dan uoči velikog finala.

Naglasio je kako za svakog igrača ne postoji ništa divnije od finala svjetskog prvenstva.

Veliko je zadovoljstvo biti ovdje. Ne postoji ništa divnije od finala World Cupa. Moramo se pripremiti najbolje što možemo. Tri su ključne stvari - moramo biti mirni, koncentrirani i samopouzdani.


Deschamps je otkrio kako su njegovi skauti snimali svih šest utakmica hrvatske reprezentacije na ovom prvenstvu i dobro se pripremili za izazvov koji slijedi. Nema nikakve euforije jer nismo završili posao. Zadovoljni smo, ali nismo završili posao. Rezultat će na kraju biti mjerodavan.

Kazao je kako Hrvatska ima sjajne pojedince koji su dugo zajedno.

Hrvatska ima sjajne pojedince koji dugo igraju zajedno za reprezentaciju i do sada su uspjeli prevladati sve izazove.


Francuski strateg je posebno nahvalio hrvatskog kapetana Luku Modrića, kazavši kako je on igrač ogromne tehničke kvalitete.

Modrić ne trči dovoljno ? Ako tako mislite onda nismo gledali istog Modrića,
kazao je Deschamps jednom francuskom novinaru pa nastavio: On je jako pokretljiv, ogromne tehničke kvalitete, ali i igračke inteligencije. On nije igrač kao Messi i Hazard koji igraju individualno, on igra drugačije, ali zna asistirati i može zabiti.

Za Francusku će ovo biti drugo veliko finale u posljednje dvije godine, međutim 2016. su izgubili u finalu europskog prvenstva od Portugala. I to na svom terenu.
Postoji velika razlika između te dvije ekipe. Za svjetsko prvenstvo sam uveo 14 novih igrača, možda nemamo iskustvo, ali imamo kvalitetu, poručio je na kraju francuski strateg.