[VIDEO] Modrić: Koliki je utjecaj izbornika? Pa u finalu smo Svjetskog prvenstva

Dan prije povijesnog finala Svjetskog prvenstva u kojem Hrvatska igra protiv Francuske s novinarima su razgovarali izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić i kapetan Vatrenih Luka Modrić.

Već sam dosta puta ponovio da sam fokusiran na uspjeh reprezentacije. Naravno da su takve izjave lijepe i da gode. Najbitinije mi je uspjeh reprezentacije i da ako Bog da, sutra osvojimo to finale. Te individualne stvari mi nisu prioritet, rekao je Luka Modrić na pitanje što misli o mogućnosti osvajanja Zlatne lopte.

Novinare je opet po tko zna koji put zanimalo što to ima Zlatko Dalić i na koji način je pomogao reprezentaciji da dođe do finala SP-a.

Kao što i možete vidjeti u finalu smo Svjetskog prvenstva. Toliki je bio uspjeh izbornika. Došao je u jednom teškom trenutku za nas i kroz priču pokušao nam je dići samopouzdanje i dati nam do znanja da smo dobri i veliki igrači. Napunio nas je samopouzdanjem. Njegova iskrenost i pristup prema svakom igrači posebne su kvalitete izbornika. Jako smo sretni što je tu i što je pokazao svoje vrijednosti kao trener ali i kao osoba, rekao je Modrić.

Prošao sam puno toga u životu i poruka je da se nikad ne predaješ i da uvijek vjeruješ u sebe. Bez obzira što se desi, moraš vjerovati u sebe i boriti se za svoje snove i uspjehe. To me uvijek vodilo u karijeri, rekao je Modrić.

Modrić je naglasio kako, bez obzira što je ispred njega najvažnija utakmica u karijeri, neće mijenjati način priprema.

Svatko od nas se priprema na svoj način, individualno. Bez obzira na važnost utakmice ništa ne treba mijenjati, samo nastaviti  kao i do sada.

Osvrnuo se i na igre Marija Mandžukića čiji je gol protiv Engleske odveo Hrvatsku u finale.

Mandžukić svojim angažmanom tjera i nas na dodatni napor. Samo neka tako nastavi. I neka zabije jedan gol u finalu, poručio je.

Šveđane je zanimalo hoće li pobjedu posvetiti pokojnom Ivanu Turinu, s kojim je bio prijatelj i bivši suigrač, a koji je preminuo prije pet godina igrajući za švedski AIK Stockholm.

S Ivanom sam prošao puno toga, pogotovo u Dinamu. I ovu pobjedu posvetiti ćemo svima i Ivanu, ali i onima koji su nosili ovaj sveti hrvatski dres. Mi smo tu, imamo priliku napraviti nešto posebno.

Na pitanje kako su ratna zbivanja utjecala na njega, Modrić nije želio previše govoriti.

Rat nas je učinio jačim i borbenijima, ali ne želim se vraćati na te događaje. Moramo gledati u budućnost, poručio je na kraju Modrić.