Plenković za France 24: Jedan gol više bit će dovoljan

Premijer Andrej Plenković je za francusku televiziju "France 24" izjavio da se nada pobjedi hrvatskih nogometaša u finalnoj utakmici Svjetskog prvenstva protiv Francuske koja se igra u nedjelju u Moskvi, istaknuvši da ova generacija posjeduje fantastični talent.

Imamo povijesnu šansu postati svjetski prvaci i, kao što sam već kazao u polufinalu, jedan gol će odlučiti. Nadam se da će taj gol dati Hrvatska, a tome se nadaju svi Hrvati u domovini i inozemstvu, ali i ljudi u zemljama u našem susjedstvu koji su se poistovjetili s našim uspjehom, rekao je Plenković.

Istaknuo je da ova generacija ne posjeduje samo fantastični talent već i mentalitet pobjednika.

Ova generacija posjeduje fantastični talent, a ima i mentalitet šampiona, mentalitet pobjednika koji je možda prije nedostajao, ali ova generacija je posebna jer posjeduje baš tu osebujnu karakteristiku
, kazao je premijer.

Privilegija nam je gledati ih u nedjelju u finalu i nadamo se najboljem, istaknuo je šef hrvatske vlade.

Prema njegovim riječima, u Hrvatskoj i inače vlada ozračje "potpune posvećenosti sportu", podsjetivši na golem uspjeh nogometne generacije iz 1998. koju je predvodio izbornik Miroslav Ćiro Blažević, "ikona našega sporta".

Dodao je da sada reprezentaciju vodi Zlatko Dalić, koji je u momčad unio novi duh, te da su Ćiro Blažević i Dalić  donijeli jednu posebnu auru dvjema "fantastičnim nogometnim generacijama".

Za Francusku je rekao da ima sjajnu momčad te da je kao diplomat proveo pet nezaboravnih godina u Parizu.

Odgovarajući na pitanje tko će u nedjelju pobijediti, kazao je da iznimno poštuje Francusku, o kojoj bi mogao puno toga lijepo reći, i njezina predsjednika Emmanuela Macrona, s kojim je prijatelj te da će u nedjelju naravno navijati za Hrvatsku za koju se nada će postići pobjednički gol.