Will Smith: Oduševio me hrvatski vratar!

Američki glumac i pjevač Will Smith, njegov kolega pjevač Nicky Jam i Era Istrefi s Kosova napravili su pravi show na moskovskom stadionu Lužnjiki prilikom predstavljanja službenog programa finala svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji.

Smith, Jam i Era snimili su himnu prvenstva Live it Up koju će u nedjelju izvesti prije finala između Hrvatske i Francuske.

Posebno je bio raspoložen Smith, koji je zabavljao sve oko sebe.

Zato smo ovdje, ovo je Svjetsko prvenstvo, sve je puno sjajne energije i emocija, kazao je otkrivši koji mu je najposebniji trenutak svjetskog prvenstva.

Oduševio me vratar hrvatske reprezentacije u susretu protiv Rusije. Gledao sam tu utakmicu i kada se on ozlijedio mislio sam kako Hrvatska nema šanse pobijediti. Ali on je čudesno branio, u tom trenutku sam pomislio kako to nije normalno. Bio je to za mene najmoćniji, najposebniji trenutak prvenstva
, kazao je Smith.

Hoće li onda u finalu navijati za Hrvatsku?

Ne, u finalu ću biti neutralan, dodao je sa smiješkom.

Priznao je kako je nogomet otkrio prije desetak godina kada je pratio utakmice sa Svjetskog prvenstva u Južnoj Africi.

Kada u Americi spomenete football, onda se misli na nešto drugo. Žao mi je što sam sve ove godine bio odsječen od radosti i emocija koje donosi nogomet. Oduševljava me ta energija. Mi Amerikanci volimo biti najbolji u svemu, ali nas nema ovdje, kazao je 49-godišnji Amerikanac poznat po brojnim filmovima kao što su Independence Day, Men in Black, Hitch, Bad Boys...


Priznao je kako mu je slaba točka Brazil, ali i kako voli Cristiana Ronalda. Osvrnuo se i na glumačke kvalitete brazilske zvijezde Neymara koji će ovo prvenstvo pamtiti po silnim kritikama zbog simuliranja.

Neymar kao glumac? Ovo je oštro pitanje. Kao glumac mu mogu poručiti da imaš dobre i loše dane, kao i da ponekad snimiš vrhunske, a nekada i lošije filmove.

Kada je čuo kako će finalni ogled Vatrenih i Tricolora gledati više od milijarde ljudi diljem svijeta kratko je dobacio: Do sada nisam imao tremu, ali nakon ovog podatka sam zabrinut. U nedjelju bi mi bilo ugodno, no sada sam zabrinut.

Uz njega pjesmu će izvoditi i američki pjevač Nicky Jam i Kosovaka Era Istrefi, a kreativni direktor svečanosti zatvaranja bit će Felix Mihailov.

Jam je priznao kako mu je bio san nastupiti na Svjetskom prvenstvu, a žali što u njema neće igrati Kolumbija.

Imam privilegiju biti dio SP-a. Osjećam sjajne emocije kroz sve te utakmice i sve te nacije će se ujediniti i kroz glazbu, kazao je dodavši kako su ga oduševili japanski navijači koji su počistili tribinu na kojoj su gledali utakmicu.

Era Istrefi postala je svjetska senzacija 2016. godine s pjesmom Bonbon, a za najdraži trenutak prvenstva izabrala je golove švicarskih nogometaša Granita Xhake i Xherdana Shaqirija u susretu protiv Srbije.

Kada su Albanci u švicarskim redovima zabili golove to je za mene bilo čudesno, poručila je 24-godišnja pjevačica koja je rođena u Prištini.