Guardian: Finale Francuska - Hrvatska je trijumf timskog duha

Brojni svjetski mediji iz dana u dan pišu o sjajnom uspjehu hrvatske nogometne reprezentacije, pa zanimljivih članaka ne manjka.

Thomas Hitzlsperger napisao je jedan od najzanimljivijih za Guardian, a u njemu proglašava finaliste, Francusku i Hrvatsku, idealnim reprezentantima drugačijeg nogometa, kakav je nadvladao individualne bljeskove na ovom SP-u.

Na ovom Svjetskom prvenstvu momčadski rad je trijumfirao nad individualnom briljantnošću, pa je pravedno da dva finalista najbolje reprezentiraju taj pomak, piše Hitzlsperger.

Finale Francuska - Hrvatska je iznenađenje, ali također dobro ogledalo ovog SP-a punog iznenađenja, na kojemu je trijumfirao drugačiji model nogometa, baziran na timskom radu. Hrvatska i Francuska odličan su primjer, bez velikih bljeskova, ali konzistentne i mentalno jake momčadi.

Francuska je opravdano favorit svoj drugi svjetski naslov, kompletna su momčad koja cijeli turnir igra na način da izgleda kao da ima još jednu brzinu više u koju bi mogla ubaciti ako zatreba.  S druge strane, Hrvatska igra zrelo i spremna je igrati do apsolutnih limita fizičkih mogućnosti. Cilj Hrvata bit će pretvoriti finale u fizičku bitku, u kakvoj briljiraju Mario Mandžukić i Ante Rebić, zaključuje Hitzlsperger.

Cijeli osvrt pročitajte ovdje.