[VIDEO] Dalić za HRT: Došli smo do finala i tu nećemo stati

Proslavilo se, proveselilo, a sad se Hrvatska mora pripremiti za finale Svjetskog prvenstva i Francusku. Zlatko Dalić je u razgovoru s novinarom HRT-a Dragom Ćosićem otkrio što još treba Hrvatska popraviti prije utakmice protiv Francuske.

Nismo ni svjesni što smo napravili. Hrvatska je u finalu Svjetskog prvenstva. Valjda ćemo biti svjesni malo kasnije oko svega toga. Naravno sad opet moramo biti mirni i staloženi, čeka nas finale. Proslava je prošla, Engleska je prošla i već se okrećemo Francuskoj. Kad smo došli do finala, e pa onda nećemo tu stati, rekao je Dalić za HRT.

Što se tiče zdravlja: Ima tih malih trauma koji već nekoliko dana. Danas je bio slobodan dan, samo se radila regeneracija i masaže. Vidjet ćemo sutra što će biti, ali vjerujem da će svi biti spremni za finale.

Hrvatska je odigrala 10,5 sati što je jedna utakmica više od ostalih reprezentacija.

Mi ćemo biti jedina reprezentacija u povijesti koja je odigrala osam utakmica na Svjetskom prvenstvu. Zaista previše, ali nema vremena za oporavak. Pogotovo ako znamo da je sezona trajala 11 mjeseci za naše igrače, ali ipak su došli tu i pripremili se. Rekao sam prije., nisu normalni koliko su trčali, koliko su se borili. Zaista fascinantno, pohvalio je svoje igrače izbornik.

Nama se drugi put dogodilo da primimo gol u prvih pet minuta. To se ne smije ponoviti. Prvo od Danske i sad od Engleske. To odvede utakmicu u krivi smjer. Nakon toga se vraćamo pola sata i sve je puno, puno teže. Uvijek govorim da u prvih 20 minuta ne moramo dati, ali ne moramo ni primiti pogodak. Druga stvar, opet smo bili prespori i još uvijek fali ta igra prema naprijed. Moramo u tim situacijama biti puno bolji pogotovo preko bokova. To je ono što ja očekujem da popravimo, rekao je Dalić.