Dvojnik Southgatea zabavlja ljude na Crvenom trgu

Bilo bi šteta doći u Rusiju, a ne vidjeti Moskvu, kazao je hrvatski izbornik Zlatko Dalić. No, sumnjamo kako je Dalić mislio na obilazak znamenitosti glavnog grada najveće države na svijetu, već zbog činjenice da se u Moskvi igraju polufinale i finale Svjetskog prvenstva.

Prvi korak Vatreni su ostvarili, stigli su do Moskve izborivši polufinale protiv Engleske, a hoće li ovdje ostati do kraja ili sele u St Peterburg na dvoboj za broncu gdje je i krenula njihova ruska avantura, kada su sletjeli na Pulkovo 11. lipnja, saznat ćemo uskoro.

Kako se približava početak utakmice, tako i u središtu grada raste atmosfera.

Posljednjih dana glavni ruski grad je bio miran, na turniru su ostale još samo četiri reprezentacije, a među njima nema domaćina pa niti ne čudi što se Rusi polako okreću svakodnevici.

Na Crvenom trgu se moglo vidjeti tek pokojeg 'zalutalog' Argentinca ili Španjolaca koji su kupili karte do finala, a sada razmišljaju za koga će navijati. Za Gaučose nema dvojbe.

Engleska ili Hrvatska? Vi se šalite, ha ha. Prije ću navijati za Brazil, nego za Englesku, rekao  nam je mladić iz Cordobe.

Glavnina hrvatskih i engleskih navijača dolazi na dan utakmice. Upravo traje invazija charter letova prema Moskvi. Očekuje se po 10.000 sa svake strane. No, dio navijača je u gradu već duže vrijeme. Skupina Hrvata Moskvu je izabrala za svoju bazu tijekom SP-a i iz nje su putovali na utakmice.

Putovali smo avionima, vlakovima, a u Nižnji Novgorod autobusom. Nadamo se kako više nema putovanja, ostajemo u Mosvi do finala, rekao je Marko dodavši: Naših za sada nema previše, ali uskoro počinje invazija Crvenog trga, ha, ha.

Glavna zvijezda na Crvenom trgu je dvojnik engleskog izbornika Garetha Southgatea. Rusi stoje u redovima kako bi se s njim slikali. No, u središtu grada uskoro bi trebala doći i najveća hrvatska navijačka zastava što će sasvim sigurno dodatno usijati atmosferu.

Nakon što je ekipa iz Crikvenice i Bribira sa zastavom prošla kroz Kalinjingrad, Nižnji Novgorod, Rostov na Donu i Soči sada bi se u punom sjaju i dužini trebala ukazati i na moskovskom Crvenom trgu.