Martinez: U ravnopravnim utakmicama pobjednika odlučuju prekidi

Izbornik belgijske nogometne reprezentacije Roberto Martinez je razlog 0:1 poraza u polufinalu Svjetskog prvenstva od Francuske u Sankt Peterburgu pronašao u promašenim prilikama, no istaknuo je kako se njegova momčad mora usredotočiti kako bi osvojila treće mjesto.

Utakmica je bila ravnopravna, a u takvim slučajevima pobjednika gotovo uvijek odlučuju prekidi. Mi smo imali posjed lopte, ali Francuska se dobro branila i prijetila iz protunapada. Jedini pogodak je pao nakon kornera tako da ne smatram kako je utakmicu odlučio ijedan pojedinac. Naravno da smo sada jako razočarani, ali ne želim da se bilo koji od mojih igrača osjeća frustrirano. Sada je teško kontrolirati emocije jer ste izgubili polufinale, a morate odigrati još jednu utakmicu. No, moramo se oporaviti i utakmicu za treće mjesto shvatiti kao priliku za veliki rezultat. Pokušati biti treći na svjetskom prvenstvu ne događa se često, pa najbolji belgijski rezultat je četvrto mjesto iz 1986., rekao je Martinez.

Slično svom izborniku razmišlja i najbolji belgijski igrač Eden Hazard.

Sanjali smo finale i zato smo malo razočarani. No, moramo biti sretni onime što smo pokazali na ovom svjetskom prvenstvu, igrali smo vjerojatno najljepši nogomet i stigli smo do polufinala. Francuska je odlična momčad koja se vrhunski branila i nije nam dopustila da stvorimo veliki broj prilika, rekao je Hazard.

Iskusni branič Vincent Kompany bio je realan.

Razočarani smo jer smo izgubili u polufinalu golom iz prekida, a to stvara razliku u ovako izjednačenim utakmicama. Nitko nije sretan nakon poraza, ali moramo se koncentrirati na utakmicu za treće mjesto jer to je rezultat za koji se vrijedi boriti.