Cristiano Ronaldo u Juventusu: Real će uvijek biti njegov dom

Jedan od najboljih nogometaša svijeta, peterostruki osvajač nagrade za najboljeg igrača godine u izboru FIFA-e, portugalski napadač Cristiano Ronaldo (33) napustio je redove europskog prvaka Reala iz Madrida te će karijeru nastaviti u talijanskom prvaku Juventusu, objavio je Real.

Ronaldo je u Real stigao 2009. godine iz Manchester Uniteda za 80 milijuna funti te je tijekom devet godina provedenih u dresu "kraljevskog" kluba postigao rekordnih 451 pogodaka u 438 službenih utakmica. Ronaldo je s Realom osvojio četiri naslova europskog prvaka (2014., 2016., 2017., 2018.) te po dva naslova prvaka Španjolske i pobjednika Španjolskog kupa.

Sukladno igračevoj želji, Real Madrid je odlučio dogovoriti prelazak Cristiana Ronalda u Juventus. Za Real Madrid Cristiano Ronaldo će uvijek biti jedan od njegovih najvećih simbola i mjerilo za generacije koje će doći. Real Madrid će uvijek biti njegov dom, objavio je Real.

Sedmerostruki uzastopni talijanski prvak Juventus potvrdio je kako je angažirao Ronalda s kojim je potpisao ugovor na četiri godine.

Postigli smo dogovor s Real Madridom oko angažiranja Dos Santos Aveira Cristiana Ronalda. Vrijednost transfera je 100 milijuna eura, a platit ćemo ju u sljedeće dvije godine. Ovaj transfer je u skladu s odredbama financijskog 'fair-playa'
, objavio je Juventus.