Henderson nahvalio Modrića, pa poručio Lovrenu: Tvoj put završava u srijedu

Luka Modrića je možda najbolji veznjak na svijetu protiv kojeg sam igrao, rekao je veznjak engleske reprezentacije Jordan Henderson uoči sutrašnjeg polufinalnog ogleda na svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Hrvatska ima odlične veznjake, odlična su momčad u kojoj svi igraju jedini za druge. Nekoliko puta sam igrao protiv Luke Modrića i on je možda i najbolji veznjak na svijetu protiv kojeg sam igrao
, poručio je kapetan Liverpoola dodavši: Hrvatska je dobra i na drugim pozicijama.

Engleska reprezentacija čak 30 susreta u nizu nije izgubila kada bi igrao Henderson.

Iskreno, ne pridajem previše pažnje tome, mi pobjeđujemo kako momčad i namučili smo se da dođemo do ovdje.


Henderson je naglasio kako je izbornik Gareth Southgate preuzevši u rujnu 2016. 'Gordi Albion' vratio identitet momčadi.

Odmah smo se našli na istoj valnoj duljini. Donio nam je identitet i momčadski stil igre, a sve to je sjajno pretočio na treninge i utakmice. Jedinstvo na terenu je ključno u prijelomnim trenucima utakmica. I sada smo nagrađeni zbog našeg jedinstva.

Henderson je u Liverpoolu suigrač našeg Dejana Lovrena i prepun je pohvala na račun hrvatskog stopera.

Lovren je odličan igrač. Za mene on ima sve što moderan branič treba imati. Brzinu, agresivnost, dobar je u zraku, opasan u prekidima. Puno puta su ga kritizirali, ali sada igra sjajno. On je i sjajan osoba izvan terena, veliki smo prijatelji, ali nadam se da njegov put završava u srijedu.


Engleska reprezentacija je na svjetskom prvenstvu posljednji put stigla do polufinala u Italiji 1990 godine, ali je na koncu bila četvrta. Za Engleze je još uvijek najveći uspjeh 1966. kada su bili svjetski prvaci.

Ne razmišljamo o tome. Fokusirani smo na iduću utakmicu, a do sada nam je išlo dobro. Ispred nas je velika utakmica u kojoj moramo obaviti posao. Nema nas puno koji se sjećaju tih dana, ja primjerice nisam niti rođen, rekao je 28-godišnji Henderson.