Vatreni i u polufinalu u sretnim crnim dresovima, Englezi u bijelima

Hrvatski nogometaši će i u polufinalnom dvoboju Svjetskog prvenstva protiv Engleske istrčati na travnjak u crnim dresovima, što će našoj reprezentaciji biti peta utakmica zaredom u Rusiji u kojoj će nastupiti u "gostujućem' dresu", dok će Englezi nastupiti u bijelom izdanju.

Hrvatska je u osnovnoj kombinaciji sa crveno-bijelim kvadratićima nastupila samo u prvoj utakmici u skupini, protiv Nigerije u Kalinjingradu (2:0), dok je niz nastupa u dresu sa crno-plavim kvadratićima počela protiv Argentine u Nižnjem Novgorodu, gdje je naša reprezentacija slavila 3:0.

U istoj kombinaciji izabranici Zlatka Dalića istrčali su i protiv Islanda u Rostovu na Donu i pobijedili 2:1, a tamna garnitura se pokazala sretnom i u nokaut fazi, gdje su i Dansku u osmini finala, kao i Rusiju u četvrtfinalu, naši nogometaši pobijedili boljim izvođenjem jedanaesteraca.

Po pravilniku Svjetskog nogometnog prvenstva 2018. svaka je reprezentacija barem jednom bila dužna nastupiti u osnovnoj garnituri tijekom grupne faze. U spomenute četiri utakmice u kojima je nastupila u "gostujućoj" garnituri, Hrvatska je nominalno samo jednom bila domaćin, i to protiv Danske u osmini finala, dok su Argentina, Island i Rusija prve imale pravo izbora u kojim će dresovima nastupiti.

Hrvatska je formalno domaćin protiv Engleske, ali je izbor pao na dresove koji su se u dosadašnjem dijelu prvenstva pokazali sretnima za naše nogometaše.

Engleska je na ovom Svjetskom prvenstvu u bijelom dresu odigrala dvije utakmice u skupini (pobjeda protiv Paname 6:1, poraz od Belgije 0:1), dok je u nokaut fazi i protiv Kolumbije i protiv Švedske bila u crvenim dresovima.