[VIDEO] Modriću mural uz Messija, Ronalda i Neymara

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacija Luka Modrić dobio je u ruskom gradu Kazanju veliki mural uz najveće nogometne zvijezde današnjice Argentinca Lionela Messija, Portugalca Cristiana Ronalda i Brazilya Neymara.

Modrić na Svjetskom prvenstvu u Rusiji igra nogomet života i Rusi su ga svrstali uz bok najvećim nogometašima današnjice. Hrvatski kapetan je na dosadašnjem dijelu prvenstva triput biran za igrača utakmice - protiv Nigerije, Argentine i protiv Rusije čime je iskočio i među glavne kandidate za Zlatnu loptu, nagradu za najboljeg igrača SP-a koju Međunarodna nogometna federacija (FIFA) službeno dodijeljuje od 1982. Među osvajačima ove prestižne nagrade su bili Lionel Messi, Zinedine Zidane, Ronaldo, Romario, Diego Maradona...Modrić je ove godine u dresu Real Madrida osvojio svoju četvrtu Ligu prvaka, a u dresu Kraljevskog kluba osvojio je ukupno čak 14 trofeja. Šest trofeja je osvojio sa zagrebačkim Dinamom, a sada sjajnu karijeru ima priliku okruniti i pokalom u dresu hrvatske vrste.

Kazanj je jedan od gradova domaćina u kojima su se igrale utakmice SP-a, no Hrvatska nije igrala u tom gradu. U Kazanju su željeli obilježiti SP crtanjem murala na pročeljima zgrada, a nakon Ronalda, Messija i Neymara, tu čast je dobio i Modrić.

Zanimljivo, Modrić je prije početka SP-a dobio mural i u Libanonu. U glavnom gradu Bejrutu osvanuo je golemi mural posvećen najvećim zvijezdama SP-a. Libanonci su odabrali osam zvijezda, a među njima i kapetana Vatrenih. Modrić je u društvu Neymara, Cristiana Ronalda, Lionela Messija, Mohameda Salaha, Antoinea Griezmanna, Sergija Ramosa i Thomasa Müllera.