Dalić svjestan problema: Prema naprijed moramo puno bolje

24 sata nakon utakmice s Rusijom Drago Ćosić razgovarao je s izbornikom Dalićem, koji je svjestan da usprkos uspjehu nismo igrali najbolje.

Jeličić: Imamo nevjerojatne rezerve u napadu

Nismo baš spavali, ali sad su se strasti smirile i moramo početi misliti o Engleskoj, rekao je, a o ozlijeđenima Vrsaljku i Subašiću kaže: Vidjet ćemo što je s Vrsaljkom, ima problem s koljenom, vidjet ćemo još hoće li biti spreman. Suba je malo osjetio ložu, ali mislim da će on biti u redu. No nemamo nikakvo opravdanje, tu smo gdje jesmo i moramo pronaći snage, ako sad stanemo bit će gdje smo bili, što smo radili.

Izbornik je priznao da početna postava nije bila idealno pogođena: Htio sam napraviti pritisak s četiri napadača, ali tu smo izgubili igru. No i Rusija nas je stiskala visoko, tu smo slabo reagirali. Morali smo to promijeniti i staviti još jednog veznog, onda smo zaigrali bolje u drugom poluvremenu. I s Dancima i Islanđanima i s Rusima smo igrali protiv protivnika čiji nam stil ne odgovara, ali izvukli smo to nekako.

Sad ipak dolazi puno otvorenija Engleska...

Nadam se da neće više biti tih dugačkih preskakanja, da će lopta biti više na podu. Englezi imaju jako opasnog Sterlinga, možda i opasnijeg igrača od Eriksena i Golovina. U ova dva dana ćemo se maksimalno pozabaviti Englezima. Djelovali su mi jako dobro protiv Švedske, nisu imali problema. Igraju jako okomito i agresivno, puno mladih, dosta poletna reprezentacija.


Fali nam faza igre prema naprijed, znam da mi to možemo puno bolje. Ne možemo mi na ovaj način, mučimo se i krvarimo, ali moramo biti bolji prema naprijed, svjestan je problema Dalić.

Prvo smo htjeli proći grupu, pa doći u Moskvu, sad smo tu i sad idemo do kraja, pa što bude, bude. Ne mogu obećati finale, ali mi ćemo se truditi, mogu obećati dobru igru i karakter, dodao je.

Ne stignem ni pogledati sve čestitke, evo hvala svima na njima, vidim da se vratila pozitiva u Hrvatsku, da smo svi zajedno
, zaključio je Dalić.