[VIDEO] Vrsaljko: Sada dolazi ono najslađe - polufinale s Englezima

Znao sam da imamo kvalitetu za ovako nešto, ali da dođete do polufinala morate imati sreće, kvalitetu i dosta stvari da vam se posloži kao što se nama posložilo, izjavio je hrvatski reprezentativac Šime Vrsaljko nakon slavlja Vatrenih nad Rusijom u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva.

Hrvatska je u polufinalu Svjetskog prvenstva!


Već drugu utakmicu zaredom igramo 120 minuta i na kraju prolazimo na penale... to je žar nogometa i ovoga sporta. Bitan je rezultat na kraju, mi smo išli na rezultat. Nismo baš najbolje igrali prvo poluvrijeme, imali smo sreće da smo se vratili nakon njihovog vodstva i okrenuli to u našu korist, rekao je hrvatski branič koji je sjajno odradio dvoboj protiv domaćina
, rekao je Vrsaljko.

Koliko je teško gledati penale?

Teško je, kada igrate 120 minuta, ginete, radite, trčite, borite se i onda dođete na tu lutriju. Tada je manje bitno koja je momčad bila kvalitetnija na terenu. Već drugi puta prolazimo na penale, Ivan (Rakitić) to opet rješava... opet je palo na njega, Suba je odlično branio... Čestitam svima koji su pucali i koji su igrali, dodao je branič Vatrenih.

Slijede Englezi....

Sada dolazi ono najslađe, polufinale, igrate s Englezima, ideš 90 minuta, 120, koliko treba, ostavljaš zadnji atom snage na terenu, kao i ovu utakmicu. Mislim da imamo kvalitetu da i njih prođemo, mada će to biti sasvim drugačija utakmica nego što je bila s Danskom i Rusijom. To su bile jedne od težih utakmica, igrali smo s Dancima koji su jako neugodna momčad i onda s Rusima koji su domaćini. Kako god, znali smo da smo bolji, ali opet su domaćini i opet su nam zabili taj gol, stvarno je bilo teško. Mislim da će protiv Engleske biti skroz drugačija utakmica, zaključio je Vrsaljko.

Okršaj Vatrenih s Gordim Albionom u polufinalu SP-a na rasporedu je 11. srpnja u Moskvi.